Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK, () - ZONGULDAK’ta, Halk Eğitim Merkezi projesi kapsamında ücret ödemeden sinemaya giden 130 öğrenciden toplanan yumurtalar, Kilimli İlçesi 100’üncü yıl İlkokulu ve Ortaokulu’nda öğrencilere sabah kahvaltısında ikram edildi. Yumurta tokuşturma yarışması da yapılan okulda, 1’inci olan öğrenciye canlı tavuk hediye edildi.
Merkez Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Ergin Erenuluğ, 2 yıl önce okullarda öğrencilere kahvaltı verilmesini kapsayan, 'Sağlık Ana Obeziteye Karşı' projesini geliştirdi. Proje kapsamında Damarlı İlkokulu ve Ortaokulu ile Madenciler İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine 1 ay boyunca kahvaltı ikram edildi. Ayrıca öğrencilerin anneleri de sağlıklı beslenme konusunda eğitildi. Ergin Erenuluğ, 'Köy Yumurtası Sinemalarda' projesi ile kahvaltı projesine destek verdi. Proje kapsamında, geçen 2 yılda köy okullarında okuyan 380 çocuk sinemayla buluşturuldu.
Dün 2 yumurta karşılığında sinemaya giden 130 öğrenciden toplanan yumurtalar da Kilimli İlçesi’ndeki 100’üncü Yıl İlkokulu ve Ortaokulu’nda 220 öğrenciye ikram edildi. Öğrencilere yumurtalarla birlikte, tereyağ, bal, peynir, zeytin, ekmek, meyve suyu da verildi. Çocuklarda sağlıklı beslenme için kahvaltı alışkanlığı kazandırmayı amaçlayan kahvaltı uygulamasının okulda 20 gün süreceği belirtildi.
Çocuklar tarafından yumurtanın tüketilmesini yaygınlaştırmak amacıyla okul bahçesinde, yumurta tokuşturma yarışması da yapıldı. Yarışmada 1’inci olan 4’üncü sınıf öğrencisi Şehriban Çolak’a canlı tavuk hediye edildi. Çolak, evin bahçesinde kümes yaparak tavuğu besleyeceğini söyledi.
Projenin sahibi Ergin Erenuluğ, şimdiye kadar bin 420 öğrenciye protein ve mineral değeri yüksek 34 bin 830 kahvaltı dağıtıldığını, 200 veliye ise 'Sağlıklı çocuk beslenmesi' konusunda eğitim verildiğini söyledi. Proje kapsamında Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından okuldaki bin 253 öğrencinin beden kitle endekslerinin alındığını söyleyen Erenuluğ, "Bu öğrencilerimizden 144’ü fazla kilolu, 246 öğrencimizin de obez olduğu görülmüştür. Beden kitle endeksi yüksek olan öğrencilerimizin velilerine de eğitimler verildi" dedi.

(FOTOĞRAFLI)