Sarıkaya, Bursa’daki dershanelerin son durumunu İhlas Haber Ajansı'na değerlendirdi. Dershanelerin özel kurs ve temel liseye dönüşümlerinin hızla devam ettiğini ifade eden Sarıkaya, “Kanun değişikliği gündemde. Dershaneler başlangıçtan itibaren temel liselere dönüşümle ilgili Bursa’da müracaatlarını yaptılar. Bir çoğunun müracaatı değerlendirildi ve onay verildi. Anayasa Mahkemesi'nin karırından sonra şimdi özel kurslarla ilgili olarak müteşebbisler hazırlıklarını yapıyor. Bize henüz müracaat gelmedi. Müracaat geldiği zaman değerlendirilmesi yapılacak. Anayasa Mahkemesi'nin kararının geç gelip gelmediği ile ilgili kamu oyunda tartışmalar yaşanmakta. Biz idare olarak mahkemelerin kararlarını tartışmaktan ziyade, bakanlığımızın talimatları doğrultusunda ve mahkemelerin de kararlarına uygun olarak iş ve işlemlerimizi yürütmeye çalışıyoruz. Biz talimatlar doğrultusunda işlemlerimizi yürüteceğiz. Mahkemelerin kararının yorumu üzerinde durmayacağız. Süreye ihtiyaçlarının olduğunu söyleyebilirim, ama müteşebbisler daha öncesinden buna hazırdı diye düşünüyorum. Dershanelerle ilgili düzenleme yaklaşık 1,5 yıl önce yapılmış. Özel sektör 1 Eylül’e kadar yetiştirir diye düşünüyorum” dedi.

"BU YIL 250 BİN ÖĞRENCİ DEVLET OKULLARI KURSLARINA GİDECEK"
Bursa’da 99 dershanenin dönüşüm için kendilerine başvuru yaptığını belirten Sarıkaya, “Bunlardan 39 tanesi temel liseye dönüştü. 7 tanesi ortaokula, 1 tanesi ilkokula olmak üzere toplam 47 tanesi okula dönüştü. Bunun dışında iki tane dershane de etüt eğitim merkezi şeklinde faaliyetlerini sürdürmeye karar verdi. 1 tanesi de KPSS kursuna dönüştü. Yani 50 tanesi dönüştü. Diğerlerinin de müracaatları devam ediyor. Dershanelere herhangi bir ruhsat verilme durumu söz konusu değil. Artık eğitim dünyamızda dershane diye bir kavram kalmadı. Bakanlığımız özel eğitim kursları şeklinde bir düzenlemeye gitti. Üniversiteye hazırlık hususunda mezun olan öğrencilerimiz Halk Eğitim Merkezleri bünyesinde açacağımız kurslara katılabilirler. Ayrıca temel liseler de mezun olan öğrencilere hazırlık kursları açabilecekler. Bu yıl devlet okullarının kurslarına 250 bin öğrencinin gideceğini tahmin ediyoruz. Bu bizim de beklediğimiz bir rakam. 250 bin öğrencinin bu yıl yetiştirme kurslarına katılacağını tahmin ediyoruz. Okullarımız geçen yıl çok başarılı bir süreç geçirdiler. Bu yıl daha hazırlıklı bir şekilde kurslara hazırız” şeklinde konuştu.

"MERDİVEN ALTI KURSLARA GÖZ AÇTIRILMAYACAK"
İzinsiz kurs diye bir kavramın olmadığını söyleyen Sarıkaya, “Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı, koordineli bir şekilde izinsiz ve merdiven altı çalışmalara göz yummayacak. Bakanlığımızın eğitim politikaları doğrultusunda özellikle Fatih projesi çalışmaları mahiyetinde dağıtılan tabletlerin içeriğinin doldurulması, eğitim içerikleri hususunda bizim Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ciddi bir çalışmamız var. Mobil diye bilinen uzaktan eğitim modellerinde çalışmalar yapıyoruz. Tabletler üzerinden deneme sınavları gerçekleştirildi. Bununla hedefimiz hedefimiz tabletlerin kullanılır olabilmesini sağlamak. Öğretmen ve öğrencilerimizi içerik bakımından desteklemek, aynı zamanda dershaneler ve benzeri hususlarla ilgili kamu oyundaki tartışmalara destek vermek istiyoruz. Öğrencilerimize imkan sunmak istiyoruz. Dershaneye ihtiyaç duymaksızın uzaktan eğitimle ilgili her türlü imkanı bu şekilde sunabiliriz diye düşünüyoruz” diye konuştu.

"HEDEFİMİZ SINAVLARI TABLET ÜZERİNDEN YAPMAK"
İleriki hedeflerinin okullarda sınavların tabletler üzerinden yapılması olduğunu aktaran Sarıkaya şunları söyledi:
“Biz denemelerini yaptık ve bunu sıfır hatayla gerçekleştirdik. Bunu Türkiye'de ilk uygulayan biziz. Tabletler üzerinden Türkçe, matematik, fen bilgisi, din kültürü ve sosyal bilgiler, derslerinden deneme yaptık. Analizlerini de sınav bittiği anda almak şartıyla çok ciddi alt yapı desteğine ihtiyacımız var. Fiber optik internet bağlantılarının eksiz gerçekleştirilmesi durumunda bunu kullanmaya hazırız” dedi. 
Sınavlar artık tablet üzerinden yapılacak bursa,sınav,tablet