SİİRT'te özel ana, ilk ve ortaokula teşvikli kayıt yaptırma hakkı kazanan 190 öğrenci, Mehmet Ali İlbaylı Özel Ana Okulu ve Özel Celal Değer İlk ve Ortaokullarının teşvikten yararlanacak okullar listesinde olmadığı için kayıt yaptıramadı. Hak kazanmalarına rağmen çocuklarını özel okula kayıt yaptıramayan veliler, bu duruma tepki gösterdi.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yıl hayata geçirdiği eğitimde özel okullara teşvik alarak kayıt yaptırmayı kazanan öğrencilerden Siirt'te anaokuluna 25, ilkokula 63, ortaokula  102 öğrenci teşvik almaya hak kazandı. Listelerin açıklanması ardından çocuklarını özel okula kaydetmek isteyen aileler, Siirt'teki tek özel okul olan Özel Celal Değer ilk ve ortaokulunun teşvikten yararlanan okullar arasında olmaması üzerine şok yaşadı. Özel Celal Değer İlk ve Ortakolu, 2003-2004 eğitim öğretim yılında, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılmıştı.
Özel Celal Değer İlk ve Ortakolu Müdürü Abdurrahman Dülger, teşvikten yararlanmayı hakeden veli ve öğrencilerin mağdur olacağını belirterek, şunları söyledi:
"Milli Eğitim Bakanlığı'nın 8 Ağustos'ta yayınladığı genelgeye göre Türkiye geneli 250 bin öğrenciye eğitim öğretim desteği sözkonusuydu. Anaokulu, ilk, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrenciler, 29 Ağustos'a kadar resmi okullarından başvuruda bulundu. Siirt'ten anaokuluna 25, ilkokula 63, ortaokula ise 102, lise seviyesinde de zannedersem 152 kişi toplamda 340 öğrenci için böyle bir teşvik kontenjanı belirlenmişti. Baktığımızda Siirt'teki tek özel anaokulu olan Mehmet Ali İlbaylı Anaokulu'nun ismi, tek özel ilkokulu Özel Celal Değer ilkokulu ve tek özel ortaokulu Özel Celal Değer Ortaokulu'nun ismi çıkmadı listede. Dolayısıyla 190 öğrenciye çıkan teşvik için velilerimiz tek okul olan bu okulun ismini göremeyince telaşa kapıldı. Şu anda bu 190 öğrenci velisi bir mağduriyet yaşamaktalar."
Öğrenci velilerinin Milli Eğitim Müdürlüğü'nden sorumlu vali yardımcısıyla görüştüklerini belirten Dülger, okulun teşfik listesine alınması için gerekli girişimlerde bulunacaklarını söyledi. Okul Aile Birliği Başkanı Emin Genç de, çok sayıda velinin bu duruma tepki gösterdiğini ifade ederek, şöyle dedi:
"Bütün veliler arıyor. 'Neden teşvik verilmedi bizim okula?' Siirt'in tek özel okulu, hem anaokulu hem ortaokul, hem ilkokul. Biz isteriz ki, bir yanlış yapıldıysa bu düzeltilsin. Başka bir okul yok çünkü Siirt'te. Başka bir okul olmadığı için, özel hak verilmişse ve bu haktan bize teşvik verilmişse, Siirt halkı olarak bundan mahrum kalmayalım istiyoruz. Gerekli idarecilerden, büyüklerimizden bunun telafi edilmesini istiyoruz. Mesela en yakın Batman verilmiş, oraya çocuğumuzu gönderemiyoruz. Ortaokul, ilkoluk veyahut anaokul seviyesindeki çocuğu gönderemiyoruz. Liseye verilmiş. Siirt'te ortaokul anaokul ve ilkokul düzeyine verilmemiş. Bu Siirt halkına verilirse iyi olur."

FOTOĞRAFLI