SEVİYE Belirleme Sınavı (SBS) sisteminde yapılan değişikliğin ardından Antalya'da bugün ilk sınavlarına giren orta okul son sınıf öğrencileri, yeni sistemde yarım saat süren iki mola sayesinde sınav stresinden kurtulduklarını söyledi.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın değişikliğinin ardından Antalya'da da bugün orta okul son sınıf öğrencilerinin ilk kez girdiği SBS 3 saat sürdü. 40'ar dakika süren 3 sınava giren öğrenciler, sınav aralarında 30'ar dakika mola verdi. Okuldan dışarı çıkabilen çocuklar, aileleriyle konuşarak hem sınav stresinden uzaklaştı hem de heyecanlarını aileleriyle paylaştı.
Molada annesinin yanına gelen öğrencilerden Esra Arslanoğlu, "Yeni sistem bence gayet güzel. Sorular çalıştığımız yerlerden geldi" dedi. Anne Seval Arslanoğlu ise "Yeni sistemi deneyeceğiz. Bugün 2 kızım sınava giriyor. İkizler benim kadar heyecanlı değil. İlk iki dersin iyi geçtiğini söylüyorlar. Sınavdan çıkan çocukların hepsinin yüzü gülüyor" dedi.
Heyecanını babasıyla paylaşan öğrencilerden Egemen Meneviş ise "Sınav sistemi gayet iyi. Molalarda annem ve babamla görüşünce moral kazanıyorum. Bu yıl dershaneye gitmeye başladım, çok faydasını gördüm" dedi. Baba İsmail Meneviş ise "Çocuklar çok rahat, bizim için de öyle. Hiç panik ya da stres yapan yok. Sonuçlarının da güzel olacağını düşünüyorum. Dershaneye bu yıl gönderdik. Bence rekabet ortamı ve okulda sınıf mevcudu nedeniyle dershanelerin faydası oluyor. Başbakanımızın dediği gibi hafta sonlarını değerlendiremiyoruz, ama son sınıflarda gitmeleri gerektiğini düşünüyorum" dedi.
Okullarında sınava girmenin ve molaların kendileri için büyük avantaj olduğunu belirten öğrenciler, dershanelerin kapatılmamasını istedi.
Bugün Türkçe, Matematik ve Din Kültürü derslerinden sınava giren öğrenciler, yarın gerçekleşecek ikinci oturumda ise Fen Bilgisi, İnkılap Tarihi ve İngilizce sorularında ter dökecek.