ŞANLIURFA Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Sabri Ertekin, hükümetin dershanelerin kapatılmasıyla ilgili yol yakınken hükümetin bu yanlış yoldan dönmesi gerektiğini belirterek, "Dershaneler emirle kapatılmaz. Hele bunu AK Parti’nin yapması akla ve mantığa uygun değildir" dedi.
ŞUTSO Başkanı Sabri Ertekin, hükümetin dershane ve etüt merkezlerinin kapatılmasıyla ilgili olarak basın toplantısı düzenledi. Alınan kararın yanlışlığına vurgu yaparak hükümete bu çalışmayı geri çekmesi çağrısında bulunan Ertekin, "Bugün Türkiye’de sınavla girilen yerler oldukça yada eğitim alanında ilerlemek isteyenler için dershanelerin olması doğaldır. Bunları emirle kapatmak olmaz. Nasıl ki enflasyon emirle düşmezse bu ülke emirle kalkınmazsa dershanelerde emirle kapatılamaz. Kuruluşundan beri demokrasi ve özgürlüklerin ilerlemesi mücadelesini veren AK Partinin dershaneleri kapatması çalışması akla mantığa uygun değildir" dedi.
Her yıl 2 milyon öğrenci merkezi sınavla üniversiteye yerleşirken fırsat eşitliğinin olmadığı bir eğitim sisteminde dershane ve etüt merkezlerinin kapatılmasının yanlış olduğunu ifade eden Sabri Ertekin, "Devlet bu dershanelerin, özel okulla dönüşmesini istiyorsa isteyenler dönsün; ancak bu zorla olmaz. Dershaneler kapatılırsa en iyi okullara Ankara ve İstanbul’daki meşhur okullara parası olan öğrenciler gidecek. Bizim gibi geri kalmış bölgenin çocukları ise bu okullara gidemediği için mağdur olacak dolayısıyla bu şehirde geri kalacaktır. Bu hareketle başbakanımızın zihniyetini beğenmeyenlerin önü açılacaktır. Hükümetimiz farkında olmadan kendini en çok destekleyen tabanı frenlemiş olacaktır. Ücretsiz eğitim veren varoşlardaki etüt merkezleri kapatmak ise ülkemize yapılacak en büyük kötülüktür. Dağa çıkışların ve cehalettin panzehiri ücretsiz olan bu etüt merkezleri büyük hizmet vermektedir. Hükümetimizin böyle bir yanlışa imza atacağını zannetmiyorum. İnşallah böyle bir yanlış yapılmaz" diye konuştu.