İSTANBUL'da 22 yıldır müzik öğretmenliği yapan, sanatçı Efkan Şeşen'in eşi Didar Şeşen, Yüksekova Lisesi'ne kendisine ait müzik aletleriyle bir müzik salonu kurdu.
Sanatçı Efkan Şeşen'in eşi Didar Şeşen, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ndeki Yüksekova Lisesi'nde müzik salonu oluşturdu. İstanbul'un Mimaroba Ortaokulu'nda 22 yıldır müzik öğretmeni olarak görev yapan Didar Şeşen, beraberinde getirdiği 13 koliden oluşan müzik aletlerini okula bağışladı. Yüksekova Lisesi'ndeki müzik salonunu açılışına İlçe Milli Eğitim Müdürleri Cumalı Kaya, Feyzi Akbulut, Yüksekova Lisesi Müdürü Servet Canlı'nın yanı sıra Sanatçı Efkan Şeşen ve eşi Didar Şeşen ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Müzik aletlerini bağışlamak istediği zaman aklına Yüksekova ilçesinin geldiğini anlatan Didar Şeşen, "25 yıldır çalıştığım estrümanlarımı hak edecek insanlara vermek istedim ve hak edenleri buldum. Bütün malzemler kendime aittir. Özellikle doğu olması benim için çok önemliydi. Hele Yüksekova olması farklı bir duygu ve beni çok mutlu etti. Emekli olacağım. Benden sonra devamcılarımız olsun istiyorum. Şuanda çok mutlu ve gururluyum" dedi.
Yüksekova Lisesi Müdürü Servet Canlı ise şu an müzik salonu olarak açılan yerin daha önce depo olarak kullandıklarını söyledi. Canlı, hayırlı bir işe vesile olunduğunu belirterek, "Yapılan bu iylik karşısında bir müzik salonumuz oldu. Yaptığınız hizmetlerinizden dolayı okulumuz adına sizlere teşekkür ediyorum" dedi. Yapılan konuşmalardan ardından Yüksekova Lisesi Müdürü Servet Canlı, Didar Şeşen'e plaket verdi.