SAMSUN'da, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Seviye Belirleme Sınavı'nın (SBS) yerine getirilen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı heyecanı yaşandı.
MEB tarafından bu yıl ilk kez uygulanan ve SBS'nin yerine getirilen TEOG sınavlarının heyecanı Samsun'da da yaşandı. 8'inci sınıflar için ilk kez düzenlenen ve Samsun'un çeşitli okullarında gerçekleşen sınavda öğrenciler sınıfta ter dökerken velileri de okul dışında büyük heyecan yaşadı. 8'inci sınıfa giden 21 bin 550 öğrenci, her dersten 20 sorunun çıkacağı sınavda bugün Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, yarın ise Fen ve Teknoloji, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil sınavlarında ter dökecek.
Türkçe ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavlarının kolay olduğunu söyleyen öğrenciler, matematik sorularının ise zor olduğunu ifade etti. Kızının ilk kez bu sınava girdiğini söyleyen öğrenci velisi Nilgün Demirci, "Sistemin nasıl olduğu bilinmediği için hem kızımda hem de bende büyük bir heyecan vardı. Ama kızımın bir sonraki sınavda daha rahat ve başarılı olacağına inanıyorum. Çünkü sınav sistemini öğrenmiş olacak" dedi.