SAMSUN İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yarıyıl tatilinin başlaması nedeniyle Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde tören düzenledi. İl genelinde 232 bin öğrencinin karne aldığı Samsun'da, öğrencilerin mutlulukları ve heyecanları yüzlerine yansıdı.
Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi'ndeki törene Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cora, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 232 bin öğrencinin karne aldığı Samsun'da yapılan tören, halk oyunu gösterileriyle başladı. Ardından eğitim döneminde katıldıkları yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Burada bir konuşma yapan ve görev yerinin değişmesi nedeniyle Samsun'da son karne töreni olduğunu hatırlatan İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cora şöyle dedi:
"Samsun'da yaklaşık 16 bin 500 öğretmenin eğitim verdiği, 232 bin 473 öğrencinin eğitim gördüğü 650 ilkokul, 297 ortaokul ve 156 orta öğretim olmak üzere bin 103 eğitim kurumu bugün eğitim- öğretim yılının ilk yarısını tamamladı. Öğrencilerimizi, Türk milli eğitim sistemimizin genel ve özel amaçları doğrultusunda yetiştirme gayret ve azminden dolayı tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum."
Konuşmaların ardından, öğrencilerin bir kısmı karnelerini protokol üyelerinin elinden aldı. Tören, katılımcıların öğrencilerle toplu fotoğraf çekmesiyle son buldu. İstiklal marşı okunmasının sonrasında eğitim döneminin kapanış zili çalındı.