SABANCI Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nihat Berker, Abdullah Gül Üniversitesi öğrencilerine yaptığı konuşmada, "Gönlünüzden ne geçiyorsa peşinden gidin. Büyüklerinizi elbette dinleyin ama hedeflerinizin üstüne gitmekten korkmayın" dedi.
Sümer Kampüsü Dil Okulu Gençlik alanındaki söyleşinin açış konuşmasını AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu yaptı. Sabuncuoğlu konuşmasında, üniversitelerin bilim yuvaları olduğuna ve ilime verilen önemin arttırılması gerektiğine dikkati çekti. Sabuncuoğlu, Rektör Berker’e ve Sabancı Üniversitesi’ne, AGÜ’nün kuruluşunda sağladıkları katkılarından dolayı teşekkür etti.
Daha sonra Rektör Berker, öğrencilere ve diğer davetlilere, 'Akademik Girişimcilik, Araştırma ve Öğrenci Odaklı Dikey Eğitim'’ konusunda konuşma yaptı. Yaşadığı Amerika deneyiminden ve ülkesine döndükten sonra yaptığı çalışmalardan örnekler veren fizik profesörü Berker, 32 yıllık birikimini Türkiye’nin geleceği öğrencilere harcamak için ülkesine döndüğünü ifade etti.
Bir insanın en büyük sorumluluğunun kendisine olduğunu dile getiren Prof.Dr. Berker, öğrencilere, "İçinizde neyin ateşi yanıyorsa onu mutlaka takip etmelisiniz. Gönlünüzden ne geçiyorsa peşinden gidin. Büyüklerinizi elbette dinleyin ama hedeflerinizin üstüne gitmekten korkmayın’’ dedi. Söyleşinin sonunda, Rektör Sabuncuoğlu tarafından Berker’e teşekkür plaketi ve çiçek verildi.
AGÜ’DEN MİMARLIK BULUŞMALARI
Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin önemli mimarlarının davet edildiği 'Mimarlık Buluşmaları' da devam ediyor. Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Birgül Çolakoğlu ve Mimar ve Şehir Plancısı Hasan Sıtkı Gümüşsoy Mimarlık Buluşmaları konferanslarına, konuşmacı olarak katıldı.

OE(OE/AAA)(FOTOĞRAFLI)