SEÇİMLER TAMAMLANDI, PROF. DR. GEREK İLK SIRADA
Anadolu Üniversitesi'nde yapılan rektörlük seçimlerinde 984 öğretim üyesinden 928'i oy kullandı. 16 oyun boş, 2 oyun geçersiz sayıldığı seçimlerde en fazla oyu Prof. Dr. Hasan Nüvit Gerek aldı. Geçersiz sayılan oylardan birinin üzerine 'Yüce Atatürk' yazısının yazıldığı belirtildi.
Seçimlerde Prof. Dr. Hasan Nüvit Gerek 294, Prof. Dr. Naci Gündoğan 221, Prof. Dr. Davut Aydın 153 , Prof. Dr. Recai Dönmez 93, Prof. Dr. Mustafa Şenyel 73, Prof. Dr. Yüksel Kocadoru 57, Prof. Dr. Bekir Karasu 11, Prof. Dr. Ruşen Yamaçlı 4, Prof. Dr. Kadriye Öztürk 2 oy alırken adaylıklarını açıklamayan Prof. Dr. Erol Nezih Orhon ve Prof. Dr. İlhan Ünlü'ye de birer oy çıktı. Bu sonuçlara göre Prof. Dr. Hasan Nüvit Gerek, Prof. Dr. Naci Gündoğan, Prof. Dr. Davut Aydın, Prof. Dr. Recai Dönmez, Prof. Dr. Mustafa Şenyel ve Prof. Dr. Yüksel Kocadoru'nun isimleri YÖK'e bildirilecek. YÖK de bu 6 aday arasından 3'ünü Cumhurbaşkanına sunacak.
ÖNCEKİ SEÇİMLERDE EN AZ OY ALAN REKTÖR SEÇİLMİŞTİ
Anadolu Üniversitesi'nde 26 Ekim 2009 tarihinde yapılan ve 807 öğretim üyesinden 778'inin oy kullandığı seçimlerde Prof. Dr. Fevzi Sürmeli 334, Prof. Dr. Hasan Mandal 295, Prof. Dr. Davut Aydın 96, Prof. Dr. Ahmet Tuncan 28 oy, Prof. Dr. Nazmi Ulutak, Prof. Dr. Zühtü Altan, Prof. Dr. Yılmaz Benligiray, Prof. Dr. Mustafa Çakır, Prof. Dr. Nüvit Gerek ve Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu ise birer oy almıştı.
YÖK, kendisine bildirilen 6 adaydan 334 oy alan Prof. Dr. Fevzi Sürmeli'yi üçüncü sıraya, 295 oy alan Prof. Dr. Hasan Mandal'ı ikinci sıraya, 96 oy alan Prof. Dr. Davut Aydın'ı ise ilk sıraya koyarak bu isimleri Cumhurbaşkanı'na sunmuştu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de bu üç isim arasından en az oyu alan Prof. Dr. Davut Aydın'ı rektör olarak atamıştı. Yeniden aday olan Prof. Dr. Davut Aydın aldığı 153 oy ile adaylar arasında üçüncü sırada bulunuyor.

EK (EK/RT)