DOKUZ Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, sınav sonuçlarına tepki gösteren Yabancı Diller Yüksekokulu öğrencileriyle görüştü. Rektör'ün Füzün'ün, öğrencilerin dört talebinden üçünü kabul ettiği öğrenildi.
Dokuz Eylül Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu'ndaki yıl sonu sınavına girenlerin büyük bölümünün başarısız olmasına tepki gösteren öğrenciler, dün okulda bugün de Alsancak'taki Rektörlük binası kapısında eylemlerini sürdürdü. Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün ve iki yardımcısı, öğrencilerin temsilcileriyle görüştü. Görüşmenin ardından dışarı çıkan öğrenciler, dört maddelik taleplerinden üçü olan; final ve son modül sınavının objektif bir şekilde yeniden, öğrenci ve öğretmen gözeteminde okunup değerlendirilmesi, dil bilgisi, yazma, dinlenme, konuşma sınavlarının sonuçlarının ayrıntılı bir doküman şeklinde verilmesi, bütünleme sınavı öncesi yapılan kurs nedeniyle alınan paraların geri verilmesi taleplerinin kabul edildiğini belirtti. Öğrenciler sadece, 80 olan geçme notunun 70'e düşürülmesi konusunda Rektör Füzün'ün söz vermediğini söyledi. Füzün'ün ayrıca, sınavlarda yarıdan fazla öğrenci kalıyorsa, bu kur sisteminin değişmesi ve daha uygun hale getirilmesi gerektiğini dile getirdiği öğrenildi.
Öğrenciler, arkadaşlarının kendilerine yaptığı açıklamanın ardından binanın önünden ayrıldı. Verilen sözlerin tutulmaması halinde eylemlerin devam edeceği belirtildi.

FOTOĞRAFLI