EDİRNE Valisi Hasan Duruer, Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu'nda öğrencilere karnelerini dağıttı. Roman çocukların okula devamlılığını sağlamak için müzik atölyesinin kurulduğu Fevzipaşa İlköğretim Okulu’nda ise karne sevincini çocuklar aileleriyle birlikte oyun havaları eşliğinde dans ederek yaşadı.
2013- 2014 eğitim- öğretim yılının 1’inci dönemin sona ermesi nedeniyle Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu’nda düzenlenen karne dağıtım törenine Edirne Valisi Hasan Duruer katıldı. Okul bahçesinde Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ve okul öğretmenleri tarafından karşılanan Vali Duruer, daha sonra bir sınıfa çıkarak öğrencilerle sohbet etti. Okumayı yeni öğrenen sınıfta öğrencilerin karnelerini dağıtan Vali Duruer, "Edirne’de 292 okulda yaklaşık 57 bin öğrenci eğitim öğretime devam ediyor. Bugün öğrencilerimize karnelerini dağıttı. Eğitimdeki temel amacımız öğrencilerimizi iyi yetiştirmek ve hayata hazırlamaktır. Eğer çocuklarımızı iyi yetiştirebilirsek, geleceğe güvenli bakmayı sağlamış oluruz. Çocuklarımızı ne kadar iyi yetiştirebilirsek gelecek bizimdir diye değerlendiriyorum" dedi.
AYAKKABI VE MONTUNU ELİNDEN BIRAKMADI
Diğer bir karne dağıtım töreni de Kıyık semtinde çoğunluğu Roman çocukların öğrenim gördüğü ve okula devamsızlık yapmamaları için Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği desteğiyle müzik atölyesi kurulan Fevzipaşa İlköğretim Okulu’nda yapıldı. Buradaki karne dağıtım törenine Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürü Hicran Bali, Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı ile öğrenci aileleri katıldı.
Karne dağıtımından önce protokol üyeleri tarafından ana sınıfındaki öğrencilere Birleşmiş Markalar Derneği tarafından gönderilen kıyafet ve ayakkabılar hediye olarak dağıtıldı. Ana sınıfında okuyan dezavantajı çocuklardan 5 yaşındaki Nergis Ers, hediye poşetinden çıkardığı mor renkli bot ve montu görünce çok sevindi. Uzun süre elinden bırakmadığı ayakkabılarını annesiyle birlikte poşete koyan Ers, karnesi alarak okuldan ayrıldı.
OYUN HAVASI
Roman çocukları için kurulan müzik atölyesinde 22 öğrenci, haftada 4 gün derslerin ardından atölyede müzik öğretmeni eşliğinde davul, darbuka, bağlama, klarnet ve keman dersleriyle nota bilgisi alıyor. Karne dağıtım töreninde okul bahçesinde mini bir konser veren müzisyen öğrencilerin çaldığı oyun havasında, karnelerini alan öğrenciler aileleriyle birlikte Roman dansları eşliğinde karne sevincini yaşadı.