ÖSYM, yapılan bütün sınavların sorularının açıklanmayacağını duyurdu. 2014-Tıp Doktorluğu Seviye Tespit Sınavı’na giren adayların, isterlerse kendi soru kitapçığı, cevap anahtarı ve cevap kâğıtlarını inceleyebileceğini duyurdu.

Hürriyet'in haberine göre 2013 Temmuz ayında yapılan değişiklikle ÖSYM’nin sınav sorularını açıklaması, soru havuzu oluşturduğu gerekçesiyle Bilgi Edinme Kanunu kapsamından çıkarıldı. Ancak Anayasa Mahkemesi (AYM) Aralık 2014’te, ÖSYM’nin yaptığı sınav sorularının açıklanmaması hükmünü iptal etti.


Buna göre, karar Resmi Gazete’de yayımlanana kadar soruların açıklanmaması hükmünün yürürlüğü durduruldu. Bu karardan sonra ÖSYM’nin düzenlediği sınavlarda çıkan soruların tamamını açıklaması beklenirken, ÖSYM, soruların sadece yüzde 10’unun açıklanacağını ve isteyen adayların Bilgi Edinme Kanunu kapsamında, kendi soru kitapçığı, cevap kâğıdı ve cevap anahtarını görebileceğini bildirdi.

Ancak, ÖSYM tarafından dün yapılan duyuruda,  sınav sorularının açıklanması kararının ÖSYM 
Yönetim  Kurulu kararına bağlı olduğu belirtilerek, Anayasa Mahkemesi ve Ankara 9. İdare Mahkemesi’nin aldığı kararlara istinaden, Bilgi Edinme Kanunu kapsamında 2014 Tıp Doktorluğu Seviye Tespit Sınavı’na giren adayların isterlerse, kendilerine ait soru kitapçığı, cevap kâğıdı ve cevap anahtarını inceleyebilecekleri açıklandı.