AYDIN’da 2013-2014 eğitim öğretim yılının ilk yarısının sona ermesiyle birlikte otistik öğrencilerin eğitim gördüğü Tepecik Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi’ndeki karne töreni düzenlendi. Okullarındaki karne törenine gelemeyen bazı hasta ve engelli öğrencilerin karnelerini ise Aydın Valisi Erol Ayyıldız, evlerine giderek verdi.
Aydın’daki karne töreni bu yıl ilk kez otistik öğrencilerin eğitim gördüğü Tepecik Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi’nde yapıldı. Törene, Vali Erol Ayyıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, CHP’li Tepecik Belediye Başkanı Tuncay Olgun, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Vali Erol Ayyıldız, "Toplumun en zayıf halkaları engelliler gibi gözüküyor. Bu çocuklara biz şimdi karne vereceğiz ama asıl o karne bizim karnemiz" dedi.
Karne törenini özellikle otistik öğrencilerin eğitim gördüğü okulda yapmayı planladıklarını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, otizmin ömür boyu süren bir engel olduğunu söyledi. Töre, Aydın’da otizmli çocuk ve gençlere yönelik içinde çeşitli sosyal alanların da bulunduğu bir yaşam köyü yapmayı hedeflediklerini dile getirdi.
PARA TOPLAYIP ENGELLİ ARKADAŞLARINI SEVİNDİRDİLER
Törende yapılan konuşmaların ardından öğrencilerin kendi aralarında topladıkları paralarla alınan akülü tekerlekli sandalye, Yörük Ali Efe İlkokulu’nun en başarılı öğrencisi olan Rümeysa Ova ve ailesine teslim edildi. Rümeysa’nın ardından okuldaki sınıfları tek tek gezen Vali Ayyıldız, otistik öğrencilere karne ve hediyelerini dağıttı. Aileleriyle birlikte Vali Ayyıldız’ın elinden karnelerini alan öğrenciler, büyük bir sevinç yaşadı.
KARNELER HASTA ÖĞRENCİLERİN AYAĞINA GİTTİ
Okulda yapılan törenin ardından Vali Ayyıldız ve İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, rahatsızlıkları nedeniyle okullarındaki törenlere katılmayan bazı öğrencilerin karnelerini evlerinde verdi. Kemik tümörü hastası Dr. Fevzi Mürüvet Uğuroğlu Ortaokulu 6’ncı sınıf öğrencisi Batuhan Koç ve ailesinin sıkıntısını dinleyen Ayyıldız, Batuhan’a karnesiyle birlikte çok istediği gitarı hediye etti. Daha sonra cam kemik hastası 75’inci Yıl Muharrem Göktayoğlu Ortaokulu 7’nci sınıf öğrencisi Gülben Eliyatkın’a da karnesini evinde ulaştıran Ayyıldız, Gülben’e de tablet bilgisayar armağan etti.