YOZGAT'ın Yenifakılı İlçesi'nde çocuklara kitap okuma alışkanlığını kazandırmak amacıyla hazırlanan 'Okuyorum, Anlıyorum, Anlatıyorum' adı verilen proje kapsamında düzenlenen yarışmada en fazla kitap okuyan öğrencilere madalya ve başarı belgeleri törenle dağıtıldı.
Yenifakılı Kaymakamı Selami Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce düzenlenen ve öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak suretiyle onların yüksek fikirli bireyler olmalarını amaçlayan kitap okuma projesinin başarılı sonuçlar verdiğini söyledi. Öğrencilerin eğitim-öğretim yılının ikinci döneminde okudukları çeşitli türdeki kitapların konularını da anlatmak suretiyle, ne kadar fazla kitap okuduklarının belirlendiğini kaydeden Kaymakam Kaya, çocukların kitap okuyarak, kitabı yazan yazarın, ilminden ve fikrinden yararlandıklarını anlattı. Kaymakam Selami Kaya, şöyle dedi:
"Bu da bizim ilmimizi, fikrimizi ve olaylara bakış açımızı geniş tutmamızı sağlıyor. Bu nedenle sevgili öğrenciler sizden isteğim, kitap okuma alışkanlığınızı bırakmamanız ve yaz tatilinde de kitap okumanızdır." 

(FOTOĞRAFLI)