Mehmet ÇINAR/ANTALYA, () - ANTALYA Milli Eğitim Müdürlüğü, mevcut devlet yatırımı okulların maliyetinin yüzde 51'ini ödeyen hayırseverlerin isimlerini bu okullara veriyor. Bugüne kadar 8 okul için 8.5 milyon TL ödendi ve isimleri değiştirildi.
Türkiye'nin en hızlı göç alan kentlerinin başında gelen Antalya'da yıllık ortalama 20 bin öğrenci sayısı artışıyla da eğitimde fiziki mekan ihtiyacı da hızla büyüyor. Bugüne kadar devletin 8 bin 975, hayırseverlerin ise 6 bin 47 derslik yaptırdığı Antalya'da, Milli Eğitim Müdürlüğü, mevcut devlet yatırımı olan okulların isim haklarını da satışa çıkardı. Okul maliyetinin yüzde 51'ini ödeyen kişiler okulun isim hakkını almaya sahip olmaya başladı. Son 6 ayda 8 okul için toplam 8.5 milyon TL ödeme yapan hayırseverlerin isimleri okullara verildi. Bu okulların isimleri şöyle:
"Kepez Gülgün- Nihat Ömür İlkokulu, Ayten- Şevket Gülveren İlkokulu, Nursel- Ayhan Kadam İlkokulu, Prof. Dr. General Cevdet- Ayhan Demirkol Kız Meslek Lisesi, Kepez Hacı Ethem- Şerife Yazaroğlu İmam Hatip Lisesi, Makbule Karabacak Anaokulu, Ayten Çağıran Ortaokulu ve Kepez Albay Kalkandelen Anaokulu."
Eğitimde başarının sağlanabilmesi için öncelikle fiziki mekan oluşturulmasının şart olduğunu belirten Antalya Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Antalya'nın çok hızlı göç aldığına dikkat çekti. Hayırseverlerin fiziki mekan ihtiyacının karşılanması noktasındaki katkısının çok büyük olduğuna işaret eden Müdür Gülay, “Arsa bağışlayan ve okulu kendisi yaptıran hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz. Şimdi devlet vasıtasıyla yaptığımız okullarımızı kaça ihale ettiysek onun yüzde 51'den fazlasını kanun gereği verdikleri takdirde o okulların isim hakkını hayırseverlerimize veriyoruz. Elde ettiğimiz parayla da ihtiyaç olan değişik mahallelere okullar yapıyoruz" dedi.
89 OKUL DAHA YAPILIYOR
Hayırseverlerin eğitime katkısı bakımından Antalya'nın Türkiye birincisi olduğunu belirten Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, il genelinde son 10 yılda yapılan 440 okulun 217'sinin devlet yatırımı, 223'ünün ise hayırseverler tarafından inşa edildiğini açıkladı. Antalya'da 1657 derslikli 89 okul, 2 bin 560 kişi kapasiteli öğrenci pansiyonu ve 4 spor salonunun inşaatlarının ise sürdüğünü dile getiren Osman Nuri Gülay, bunlardan 1149 derslikli 61 okul, 4 spor salonu ve 1460 kişi kapasiteli öğrenci pansiyonunun devlet yatırımı, 508 derslikli 28 okul ve 1100 kişi kapasiteli öğrenci pansiyonunun da hayırseverlerin yatırımı olduğunu söyledi. Gülay, hayırseverlere eğitime olan büyük katkılarından dolayı teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI