Bingöl Karlıova'da okullar kar sebebi ile 2 gün tatil edildi
Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde etkili olan kar yağışından dolayı ilçe merkezi ve köylerde eğitime, pazartesi ve salı günleri için 2 gün ara verildiği bildirildi.
Karlıova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, ilçede etkili olan kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ve köy okullarında 2 gün tatil edildiği duyuruldu. Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde 2 günden bu yana aralıksız yağan kar yağışı nedeniyle ilçedeki sentetik çim sahanın tribünü de çöktü. İlçe merkezinde kar kalınlığı 1 metreyi bulurken, 3 günden bu yana elektrik verilemeyen ilçede su şebekesininde çalışymadığı ve su sıkıntısı çekildiği belirtildi. Karlıova'da 2 günden bu yana aralıksız devam eden kar yağışı yaşamı felç etti.
Kar kalınlığının 1 metreyi geçtiği ilçe merkezine 3 günden bu yana görülen arızalar ve direklerinin devrilmesi sonucu elektrik verilemezken, enerji sıkıntısına bağlı olarak içme suyu şebekesinin de çalışmadığı ve ilçede su sıkıntısı yaşandığı belirtildi. Karlıova İlçesi'nin kar yağışı nedeniyle 40 köy ile bağlantısı kesildi, kar ve tipi nedeniyle genellikle herkesin evden çıkamadığı görüldü. Telefon, su ve elektrik sistemlerini çalışmadığı Karlıova'da kar yağışı nedeniyle sentetik çim sahanın tribünü de çöktü. Son yılların en şiddetli kışının görüldüğünü belirten Ufuk Ozan, "Bir gecede bir metreden fazla kar yağdı. Elektrik direkleri devrildi, sularımız kesik. Bizler kışın 3 'K'sı; kar, kış, kıyamet'i yaşıyoruz" dedi. Karlıova Belediye Başkanı Veysi Bingöl ise, su şebekelerinin bir bölümünün elektrikli pompalarla depolara bağlı olduğunu belirterek, "Elektrik kesintilerinden dolayı bu pompalarımız çalışmadığı için ilçenin bir bölümü susuz kaldı. Arkadaşlarımız sıkıntının gidermesi için aralıksız çalışmaktadır" dedi.