ŞIRNAK'ın Başağaç Köyü İlk ve Ortaokulu'nda okuyan yaklaşık 150 öğrenci, köylerinde telefon şebekesi olmadığı için okuldaki bilgisayarlarından internete giremiyor.
Şırnak merkeze 14 kilometre uzaklıktaki, 125 hane ve 570 nüfuslu Başağaç Köyü'ndeki okulda eğitim alan yaklaşık 150 öğrenci, köyde internet alt yapısının olmayışı nedeniyle teknolojiden uzak bir hayat yaşıyor. İnternete giremeyen öğrenciler, öğretmenlerin verdiği ödevleri ise anskilopediler yardımıyla yapıyor. 7'nci sınıf öğrencisi Esra Cengiz, "Ansiklopedilerde ödevlerimizi yapıyoruz. Burada internet olmadığı için çok zorluk çekiyoruz. Velilerimizden rica ediyoruz artık bizde de internet bolsun. Köyümüzde internet yok, çok zor durumdayız" dedi.
Öğrencilerden Serdat Örüt ise "Öğretmenimiz bir ödev verdi. İnternet olmadığı için kitaplardan araştırıyoruz. Bu kitaplardan da çok bilgi olmadığı için doğru-dürüst yapamıyoruz, gerçek bilgilere ulaşamıyoruz. Velilerimizden bize internet getirmelerini talep ediyoruz" diye konuştu.
7'nci sınıf öğrencisi Kerime Acar da "Ödevleri araştırmak istiyorum ama yapamıyorum. Kayseri'deki İstanbul'daki öğrenci arkadaşlar bilgisayar internete araştırma yaparken biz yapamıyoruz. Bilgisayarımız olmasına rağmen internetimiz yok. Hem ödevlerimizi yapmak hem de dünyada olan bitenden anında haberdar olacağız. Böylece bilgi ve becerilerimizi de geliştirmiş olacağız. İnternet istiyoruz" dedi.