Osman Nuri BOYACI/DENİZLİ, () - TBMM'de görüşülecek Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yasa Tasarısı’nı Denizli’de Türk Eğitim Sen, Eğitim Sen ve Eğitim İş, tarafından ayrı ayrı protesto edildi. 3 eğitim sendikasına üye yaklaşık 6 bin öğretmen greve giderek, derslere de girmeyip, tasarının çekilmesini istedi.
TBMM Eğitim Komisyonu’nda kabul edilen ve bugün Genel Kurulu’nda görüşülmesi beklenen MEB Yasa Tasarısı’na tepki gösteren Eğitim-İş, Eğitim Sen ve Türk Eğitim Sen greve gitti. Üç sendikaya üye yaklaşık 6 bin öğretmen, bugün derse girmedi. 3 sendika Denizli’de ayrı saatlerde eylem yaparak yasa tasarısını protesto etti. Eğitim İş ve Eğitim Sen, Gazi Bulvarı’ndan yürüyerek Çınar Meydanı’na geldi ve basın açıklaması yaptı. Türk Eğitim Sen ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptıktan sonra Bayramyeri Meydanı’na kadar yürüdü.
Hükümeti ve yasa tasarısını proteste eden sloganlarla Gazi Bulvarı’ndan Çınar Meydanı’na kadar yürüyen yaklaşık 200 Eğitim-İş üyesi öğretmen, burada halay çekerek ve oturma eylemi yaparak tasarıyı protesto etti. Alkışlarla protestolarını sürdüren Eğitim İş üyeleri adına konuşan Denizli Şube Sekreteri Gökhan Okulu, MEB Yasa Tasarısı’nın eğitim tarihinin en büyük tasfiyesine yol açacağını, 100 bine yakın yönetici kadrosunun görevden alınacağını söyledi. Okulu, yasa tasarısıyla işletmeye dönüşen eğitim kurumlarının çökertilerek CEO’ların atanmasının alt yapısının oluşturulacağını öne sürerken, "Hükümet yasa tasarısıyla Milli Eğitim Bakanlığı’nda tek adamlık anlayışını yerleştirecektir. Tüm milletvekilini tasarının meclisten geçmemesi noktasında duyarlı olmaya, bir kişinin değil milletin vekili olduklarını ispatlamaya davet ediyoruz” dedi.
Eğitim-İş’in eylemi sona erdikten sonra Eğitim Sen’in eylemi başladı. İki sendikaya üye öğretmenler Candoğan Parkı önünde karşılaştı, birbirlerine alkış ve sloganlarla destek verdi. Gazi Bulvarı’ndan Çınar Meydanı’na gelen Eğitim Sen üyesi yaklaşık 200 öğretmen halay çekerek tasarıyı protesto etti.
Eğitim Sen Denizli Şube Başkanı Ali Şimşek, kamu kaynaklarının özel okullara aktarılmasını, iş güvencelerinin hedef haline getirilmesini ve eğitim yöneticilerini tasfiye planı olan yasa tasarısını kabul etmediklerini söyledi. Şimşek, yasa tasarısının geri çekilmesini, eğitimde dayatmacı uygulamaya son verilmesini istediklerini dile getirdi.

ONB(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)