VAN'ın Çatak İlçesi'ne bağlı Uzuntekne Köyü İlkokulu öğretmeni Gülseren Gürcü, azmi ile hayalindeki mesleğine kavuştu. Ağabeyinin karşı çıkmasına rağmen Adana'da ilkokulu bitirdikten 7 yıl sonra dışarıdan orta okul ve liseyi okuyan Gülseren öğretmen, 2006 yılında Kars'taki Kafkas Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü'nü kazandı. 4 yılda okulu başarıyla tamamlayan Gülseren Gürcü, şimdi öğretmenlik yaptığı köyde kendisiyle aynı kaderi yaşayan kızlara da ilham kaynağı oldu.
Adanalı 32 yaşındaki Gülseren Gürcü, ilkokulu bitirdikten sonra ailevi nedenler ve ağabeyinin karşı çıkması üzerine okulu bıraktı. 7 yıl boyunca okul hasreti çeken Gülseren öğretmen annesinin de desteğiyle ortaokul ve liseyi açık öğretimle bitirdi. Bununla da yetinmeyen Gülseren Gürcü, üniversite sınavlarına hazırlandı. Sabahlara kadar azimle ders çalışan Gürcü, 2006 yılında Kars Kafkas Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü'nü kazandı. 4 yılda okulu başarıyla tamamlayan Gürcü, 2010 yılında sınıf öğretmeni olarak Van'ın Çatak İlçesi Uzuntekne Köyü İlkokuluna atandı.
KÖYLÜ KIZLARIN İLHAM KAYNAĞI
Çatak İlçesi'ne 30 kilometre uzaklıkta bulunan 35 haneli Uzuntekne Köyü'nde öğretmenlik yapan Gülseren öğretmen, kısa sürede köylülerin sevgisini kazanırken, okuma azmi ile köydeki kızların ilham kaynağı oldu. Kendisi gibi aynı kaderi yaşayan kızların okula gitmesi için yoğun çaba gösteren Gülseren öğretmen, okul dışındaki zamanında köydeki kızlarla özel olarak ilgileniyor. Kız çocuklarının okuması gerektiğini söyleyen Gülseren Gürcü, şöyle dedi:
"İlkokulu bitirdikten sonra ağabeyim ve ailevi nedenlerden dolayı okula gönderilmedim. Ama 7 yıl boyunca okul hasretiyle yanıp tutuştum. Sonra annemin de çabalarıyla açıktan okumaya karar verdim. Azim ve mücadeyle üniversiteyi kazandım. Bugün ise o çok istediğim öğretmenlik mesleğini yapıyorum. Gerçekten ben çok zor şartlar altında okuyarak öğretmen oldum. O günleri düşündükçe de mesleğimi daha çok seviyorum. Köyde hikayemi duyan kız çocukları yanıma gelerek benden yardım istiyor. Şu ana kadar yaşı eğitim çağını geçmiş 6 kızı açık öğretime kaydettirdim. Okulumuzda 41 öğrenci var bunların 24'ü kız bu da beni çok mutlu ediyor."