Mehmet Selim YALÇIN/SİLOPİ (Şırnak), () - ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nde öğretmenlik yaptığı okula bir kütüphane ve sosyal medya üzerinden de 4 bin kitap kazandıran Yozgatlı Aydın Vural, bu kez Mehmet Akif Ersoy İlkokulu'nda işçiliği, montajını dahi kendisinin yaptığı bir kütüphane kurup 5 bin kitap topladı.
Yaklaşık 4 yıldır Silopi'de görev yapan öğretmen Aydın Vural, bu süre içerisinde yaptığı yararlı çalışmalarla Silopililerin sevgisini kazandı. Evli ve 2 çocuk babası olan Vural, geçen yıl görev yaptığı Şehit Üsteğmen Ahmet Konuksever İlk ve Ortaokulu'ndaki kütüphaneyi restore ederek öğrencilerin hizmetine sundu. Aynı kütüphaneye, sosyal medyada başlattığı kampanya sayesinde de 4 bin kitap kazandıran Vural, bu kez de Mehmet Akif Ersoy İlkokulu'na bir kütüphane kazandırdı.
Sabah saatlerinde kendi okulunda derse giren Aydın öğretmen, öğleden sonra ve hafta sonlarında bir işçi gibi Mehmet Akif Ersoy İlkokulu'na giderek, kütüphane yapmak için bir işçi gibi çalıştı. Rafları tek tek omuzunda taşıyan, testere ve matkap ile ayarlama yapan Aydın Vural, çekiçle rafları tek tek montesini yaptı. Yaklaşık bir aylık çalışma sonrasında kütüphane yapımını tamamlayan Vural, bununla da kalmayıp başlattığı kampanya sayesinde, öğrenci ve öğretmenler ile yurt genelinden 5 bin kitap topladı. Ankara'da kanser hastalığına yakalanarak yaşamını yitiren Erdi Berkay Gülmez'in yakınları, 2 bin kitapla bu kampanyaya destek verdi. Bu yüzden kütüphaneye de Erdi Berkay Gülmez adı verildi.
ONU MOBİLYACI SANIYORDUK
Mehmet Akif Ersoy İlkokulu 2/D sınıfı öğrencisi Bilgin Ürgen, "Aydın öğretmeni her zaman görüyorduk. Onu mobilyacı sanıyorduk. Bize böyle bir kütüphane yaptığı için ona çok teşekkür ediyoruz" dedi. 3-D sınıfı öğrencisi Sıla Gürşen ise, "Boş zamanlarımızda buraya gelerek kitap okuyabiliyoruz. Burada zamanı eğlenceli geçiriyoruz. Kütüphanenin açılmasından dolayı çok memnun oldum. Teneffüsleri iple çekiyorum. Her teneffüs koşa koşa geliyorum. Kütüphaneye yardımı dokunan herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
KATKIDA BULUNANLARA TEŞEKKÜR
Daha önce kendi okuluna kütüphane kazandıran, sokakta gördüğü engelli bir çocuk için akülü araç kampanyası başlatan, sanat sokağında insanlara kitap okuma alışkanlığı kazandıran ve esnafa kitap dağıtan öğretmen Aydın Vural, şöyle dedi:
"Geçen yıl kendi okulumuzda açtığımız kütüphanenin öğrenciler üzerindeki olumlu etkilerini görünce, bütün yorgunluğum geçmişti. Çocukların okuma aşkına orda çare olduktan sonra, Silopi’ye ikinci bir kütüphane açma gereği hissettim. Bunun için de okullar arasında bir arayışa girdim. Bana bu konuda en büyük desteği Mehmet Akif Ersoy Okulu Müdürü Onur Ademoğlu verdi. Ziyaretlerimde okul öğrencilerinin de bu konuda çok istekli olduklarını gördüm. Sosyal paylaşım sitesinde yeni bir kampanya başlattım. Kampanyamıza en büyük desteği Ankara’dan Çiğdem Kuzu hanımefendi verdi. Yaklaşık 2 bin kitap gönderdi. Bu kitapları orada topladı. Şu an kütüphanemizde 5 bin kitap var. Geri kalan 3 bin kitabı da Silopi’deki öğrenci ve öğretmenlerimiz topladı. Ayrıca Türkiye’nin dört bir yanından da Silopi’ye kitap yağdı diyebiliriz. Silopi’ye kitap gönderenlerin kardeşlik ve barış elleri, buradaki çocuklar da bu kitapları alırken kendilerine uzanan bu ellere karşılık vermiş oluyor. Mutlu oluyoruz. Çocukların aşklarını, şevklerini görüyoruz. Burada şu an bitmiş müthiş bir ortam görüyoruz. Bunun altyapısı gerçekten zor oldu. Sabahları günde 6-7 saat derse giriyordum. Öğleden sonraları buraya geliyordum. Yorgunduk. Rafların kesilmesi, monte edilmesi, kitapların yerleştirilmesi, bunlar kolay olmadı fakat nihayet işi bitirip çocuklara bu manzarayı sunduğumuz zaman bütün yorgunluğumuz bitti. Onur hocama ve katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum. Okulumuza hayırlı uğurlu olsun güle güle kullansınlar."

MSY(GG/AAA)(FOTOĞRAFLI)