Öğretmen ilgisi 4 kardeşin dramını ortaya çıkardı

HAKKARİ’nin Yüksekova İlçesi’nde aynı okula giden 4 kardeşin yürek burkan dramı, okul müdürü ve öğretmenleri tarafından fark edildi. Kardeşlerin birlikte okula gelmediğini gören ve bunun nedenini araştırmak için yola çıkan öğretmenler, gerçeği 38 yaşındaki anne Amina Sevgi’den öğrendi. Anne Sevgi, "Çocuklarımın ayakkabıları ve montları yok. O yüzden aynı gün okula gelemiyorlar" deyince, okul müdürü ve öğretmenler, kendi imkanlarıyla 4 kardeş için kışlık mont ve bot aldı.

Ağır kış şartlarını yaşandığı Yüksekova İlçesi’nin 5 kilometre uzağındaki Vezirli Köyü’nde yürek burkan dramı, Mehmetçik İlköğretim ve Orta Okulu’nun müdür ve öğretmenleri ortaya çıkardı. Aynı okulda okuyan 1’inci sınıf öğrencisi 7 yaşındaki Kevser, 5’inci sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Ümit, 7’nci sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Nursel ve 8’inci sınıfa giden 14 yaşındaki Übeyt Sevgi’nin aynı gün okula gelmediklerini ve zaman zaman da geç geldiklerini okul idarecileri ve öğretmenleri fark etti. Okul Müdürü AydınEvin, kardeşlere bunun nedenini sordu. Fakat bir yanıt alamadı. Müdür Evin, rehber öğretmen ile birlikte Sevgi kardeşlerin evine giderek ailesiyle görüştü. Gerçeği burada öğrenen Evin, öğrencilerinin ayakkabıları olmadığı için sırayla okula geldiklerini öğrendi. Bunun üzerine harekete geçen öğretmenler öğrencilere bot ve mont alarak bu sorunlarına çözüm bulmaya çalıştı.

AYNI AYAKKABIYI PAYLAŞIYORLAR

Sevgi kardeşlerden 7’nci sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Nursel Sevgi, ağabeyi Übeyt’le aynı ayakkabıyı paylaşmak zorunda kaldıklarını belirterek bu nedenye aynı gün okula gidemediklerini söyledi. Diğer kardeşlerinin de aynı durumu paylaştıklarını ifade eden Nursel, bu durumun okul idaresi tarafından farkedildiğini ve kendilerine bot alındığını anlattı. Nursel, "Öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum. Ben de okuyup öğretmen olup zor şartlarda okuyan öğrencilere yardım etmek istiyorum" diye konuştu.

ANNENİN ÇEYİZ SANDIĞI DERS ÇALISMA MASASI OLDU

Kardeşlerden 8’inci sınıf öğrencisi Übeyt Sevgi ise okumayı çok sevdiğini söyledi. Çalışma masaları olmadığı için annesinin çeyiz sandığı üzerinde ders çalıştıklarını belirten Übeyt, "Bu zor şartlarda okumaya çalışıyoruz. Okul dışında hep evde kalıyordum. Dışarıya çıkacak bir ayakkabım olmadığı için çıkamıyordum" dedi.

’ONLARDAKİ AZİM BENİ AYAKTA TUTUYOR’

Çobanlık yaparak ailesinin geçimini sağlayan 6 çocuk babası Zübeyt Sevgi, 4 çocuğunun okula gittiğini, kazandığı parayla sadece yeme içme masraflarını karşılayabildiğini söyledi. Baba Sevgi, "Çocuklarıma bir çift ayakkabı bile alamamanın üzüntüsünü yaşıyorum. Fakat çocuklarım hiç şikayet bile etmeden okula gidiyorlar. Onlardaki azim beni ayakta tutuyor. Tek istediğim çocuklarımın diğer çocuklar gibi okuyup bir yerlere gelmesidir" diye konuştu.