ANTALYA'da 417 bin 845 öğrenci karne sevinci yaşadı. Öğrenci ve öğretmenler 10 Şubat'ta sona erecek sömestr tatiline başladı.
Antalya'da 2013-2014 eğitim öğretim yılının ilk döneminin sona ermesi dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Muratpaşa İlçesi'ndeki Mustafa Asım Cula İlkokulu-Ortaokulu'nda karne töreni düzenlendi. Vali Yardımcısı Turan Eren, Muratpaşa Kaymakamı Cevdet Can, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdem Kaya, anasınıfı ile beşinci sınıf öğrencilerine karnelerini verdi. Karne alan öğrencilere yarıyıl tatilini boş geçirmemeleri için kitap hediye edildi.
EĞİTİM CUMHURİYETİN TEMEL AMACI
Törenden sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Yardımcısı Turan Eren, eğitim öğretimin Cumhuriyet tarihinin en önemli projesi ve hedefi olduğunu belirtirken, eğitilmiş toplum yaratma düşüncesinin cumhuriyetin temel amaçlarının başında yer aldığını ifade etti. 1923'te Türkiye nüfusunun yüzde 90'ının okur yazar olmadığını aktaran Turan Eren, "Bugün gelinen seviye son derece memnuniyet verici. Yeterli mi, tabi ki değil. Çok daha fazla eğitilmiş, bilgili, üretken, yaratıcı insan yaratmak eğitimimizin temel hedefi" dedi.
ZAYIF NOT ÇOCUKTAN ÜSTÜN DEĞİL
İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ise yaklaşık 25 bin öğretmen ve 417 binden fazla öğrencinin yarıyıl tatiline çıkacağını kaydederek, velilere ve öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu:
"Velilerimiz mutlaka bu tatili çocuklarıyla dolu dolu geçirsin. Çünkü çocukların anne babalara ihtiyacı var. Antalya genelde ailenin tamamen çalıştığı bir kent olduğu için çocuklara yeterli zaman ayrılmadığı duyumlarını alıyorum, bu onlar için bir fırsat. Çocuklar kitap okuyacak, sportif faaliyetlerle uğraşacak. Karnesinde zayıf notlar olabilir. Ama çocuktan üstün değildir o zayıf notlar. O çocuğun kişiliği, onun insan olması karneden daha üstün. Biz onları özenle yetiştiriyoruz ve 15 gün ailelere emanet olarak gönderiyoruz. 15 gün sonra bu emanetlerimizi alıp yine bu sıralarda eğitim vermek istiyoruz."
10 ŞUBAT'TA DERS BAŞI YAPACAKLAR
417 bin 845 öğrencinin karne almasıyla birlikte, 10 Şubat'ta sona erecek yarıyıl tatili de başlamış oldu. Tatilin ardından öğrencilerle birlikte 1447 okulda görev yapan 24 bin 747 öğretmen ders başı yapacak. (FOTOĞRAFLI)