KARS'ta kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak olan Dede Korkut İlköğretim Okulu'nun öğrencileri farklı okullara dağıtıldı. Öğrenciler ve velileri, belediyeye kadar yürüyerek uzak olan okul için servis istedi.
Belediye tarafından Atatürk mahallesinde uygulanan kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak olan Dede Korkut İlköğretim Okulu'nun binası şantiye olarak kullanılmaya başlandı. Okulda eğitim-öğretim gören öğrenciler ise çevredeki okullara dağıtıldı. Kaleiçi mahallesindeki Kazım Karabekir Paşa İlköğretim Okulu'na gidecek 70 öğrenci ile velileri, servis olmaması nedeniyle protestoda bulundu. İnşaat alanından geçtikleri 3 kilometrelik yolun güvenli olmadığını belirten öğrencilerle velileri belediyeye yürüdü. Belediye önünde "Başkan buraya" sloganları atılması üzerine Ak Partili Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, dışarı çıktı. Sorunu öğrenen Başkan Bozkuş, en kısa sürede çözçüm bulacağını söyledi. Bunun üzerine öğrenciler ve velileri eylemi bitirerek evlerine döndü.
Atatürk mahallesi muhtarı Resul Morkoç, öğrencilere servis verilmesi için dilekçe ile başvurduğunu belirterek, "Servis sorunu çözülmeyince çocuklarla birlikte el ele belediyenin önüne geldik. Başkan çocuklara servis verileceğini söyledi" dedi.