KAYSERİ’de okulların yarıyıl tatiline girmesi gerçekleştirilen törende bazı öğrencilerin karneden çok hediyeleri merak etmesi dikkat çekti. Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz velilere seslenerek, “Karne, değerlendirme için sadece bir araçtır. Eğer velilerimiz karneleri yargılamak için bir araç olarak kullanırlarsa yanlışa düşmüş olurlar” dedi.
Eğitim-öğretim yılının ilk yarısının sona ermesi nedeniyle Kayseri’de karne töreni Melikgazi İlçesi’nde bulunan Milli Egemenlik İlkokulu’nda gerçekleştirildi. Karne törenine, Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da katıldı. Törende konuşan Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç, “Bizler bugün buraya sadece karne dağıtmaya değil, çocukluğumuzu yaşamaya da geldik. Artık biz yaşlandık, sizler yeni fidanlar olarak geleceksiniz ve ülkeyi yöneteceksiniz” diye konuştu.
ÖĞRENCİLERE OKUMA MADALYASI VERİLDİ
Birinci sınıf öğrencilerle birlikte aynı sıralara oturup, onlarla sohbet de eden protokol üyeleri daha sonra öğrencilere karnelerini ve hediye paketlerini verdi. Bu sırada bazı öğrencilerin karneleri yerine verilen hediyeleri merak edip, pakete bakmaları dikkat çekti. Hediye paketinde hikaye kitabı ve diş fırçası yer alırken öğrencilere aynı zamanda okuma-yazma öğrendikleri için bu yıl ilk kez madalya ve okuma belgeleri de verildi.
Öğrenciler karnelerini alırken veliler de dışarıda merakla çocuklarını bekledi. Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, il genelinde 282 bin öğrencinin karne alarak, sömestir tatiline girdiğini dile getirdi.
“PEDAGOJİK BİR VAKA İLE KARŞILAŞMAK İSTEMİYORUZ”
Öğrencilerin aldığı karnelerin sadece öğrencilere verilmediğini aynı zamanda öğretmenlere, okula, aileye ve çevreye de verilen karne olduğuna dikkat çeken Yılmaz, şunları söyledi:
“Çünkü eğitim paydaşları bunlar. Bu çocukların geldikleri eğitim noktasında hepimizin katkısı ve sorumluluğu var. Bu değerlendirme için araçtır. Kesinlikle karneleri yargılamak için velilerimiz bir araç olarak için kullanırlarsa çocukların pedagojik yaklaşımı açısından yanlışa düşmüş olurlar. Biz böyle bir şey istemiyoruz. Böyle bir vaka ile karşılaşırsak eğitimci olarak ciddi anlamda üzülürüz. Bunu değerlendirme aracı, ileriye yönelik planlama aracı görmek istiyoruz. Burada iyi bir eğitim ve öğretim yılı geçirdik. Bu manzarayı sağlayan okul idareci ve 16 bin öğretmenimize de gayretlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Bizim varlığımız ancak onların çalıştığı kadardır. Çocukların velileriyle kaliteli zaman geçirmesi içinde bu tatilde bir fırsat. Bu anlamda iyi kullanılırsa mutlu oluruz.”