Otomotiv Bölümü Öğretim Görevlisi Ahmet Durak yaptığı açıklamada, öğrencilerin sanayiden aldıkları hurda iskeleti tasarlayıp Go-Kart aracı haline getirdiklerini söyledi. 
 
Karting sporunda kullanılan araçların bir ay gibi kısa zamanda tamamlandığını anlatan Durak, "Öğrencilerimizin, sanayi sitesindeki hurdalıklardan temin ettiği malzemelerle ürettikleri araç su motoru ile çalışıyor. Saatte 50-60 kilometre hız yapabilen aracımız her kilometrede 13-14 kuruş tutarında yakıt harcıyor" dedi. 
 
 
Otomotiv bölümü öğrencisi Tolga Bayraktar, projeyi sekiz arkadaşıyla birlikte hazırladıklarını, hurda malzemeleri toplayarak aracı yaptıklarını ifade etti.
 
Su motoru ile şaseyi takviye ederek araçlarını yürür hale getirdiklerini anlatan Bayraktar, "Projelerimize destek bekliyoruz. İmkanımız olsaydı şaseyi de kendimiz yapacaktık. Ancak okulumuzun imkanlarıyla bu kadarını yapabildik. Go-Kart aracına su motoru taktık. Benzin ile çalışıyor. Saatte 60 kilometreye kadar hıza ulaşabiliyor. Tasarruflu bir araçtır, okulumuz tarafından üretilen iyi bir proje olduğuna inanıyorum" diye konuştu.