Derya Öncü Eğitim Kurumlarından 8/A sınıfı öğrencileri, Bangladeş'teki Arakanlı Müslümanların susuzlukla mücadelesine destek olabilmek için başlattıkları yardım kampanyasını tamamladı. 

Bir yıldır harçlıklarından artırdıklarını biriktiren öğrenciler, açılan 3 su kuyusunun resimlerine bakarak büyük mutluluk yaşadı...

Okulu Müdürü ise, öğrencilere sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde ihtiyaç sahiplerine destek vermeleri adına böyle bir proje başlattıklarını dile getirdi. "Çocuklarımız, sadece kendi yaşadıkları çevrede değil, dünyanın değişik yerlerindeki insanlara da el uzatmak amacıyla bir projeye imza attılar. Bu ihtiyaç da Arakanlı insanların su ihtiyacıydı.

Velilerimizin ve öğrencilerimizin desteğiyle su açmak istedik. Bir sezon içerisinde topladığımız yardımlarla üç adet su kuyusu açmak üzere Deniz Feneri Derneği ile işbirliği içerisinde yardımları yetkililere teslim ettik. Önümüzdeki yıllarda bu çalışmaları devam ettireceğiz" dedi.

Yüzyılın iyilik hareketi Deniz Feneri  Derneği Başkanı Av. Mehmet Cengiz  ise dünyanın bir çok ülkesinde mağdur insanların yanında olduklarını, Afrika ve Asya’da susuzlukla mücadele konusunda, derneğe gelen yardımlarla su kuyuları açtırdıklarını aktardı.

Cengiz, "Özellikle Afrika’da temiz ve sağlıklı su ihtiyacını gidermek adına çalışmalarımız devam ediyor. Bugüne kadar Bangladeş'teki Arakan mülteci kamplarında ve Afrika’da 365 su kuyusu açıldı. O bölgelerde, insanlar çok sağlıksız  sular içerek hayatlarını devam ettiriyor.  Biz de bu çerçevede o insanların daha hijyenik  bir suya kavuşmasına yönelik kuyu kampanyamızı devam ettiriyoruz. Bu şekilde salgın hastalıklardan da kurtulmalarını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Başkan Mehmet Cengiz, genç yüreklere sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde duyarlılığından dolayı teşekkür etti.