VAN'ın Gürpınar İlçesi Yalınca Köyü Çalık Mezrası'nda kardan yol kapalı olduğu için hastaneye yetiştirelemeden ölen ve cenazesi çuval içinde sırtta taşınan 1.5 yaşındaki Muharrem Taş'ın ablası Remziye Taş, sınavlara hazırlanması için özel bir dersane tarafından ücretsiz kontenjanından kaydedildi.
Gürpınar İlçesi'ne bağlı Yalınca Köyü Çalık Mezrası'nda yolların kardan kapalı olması nedeniyle hastaneye ulaştırılamayan 1.5 yaşındaki Muharrem Taş'ın ölümünden sonra aileyi 6 baro başkanıyla ziyaret eden Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, minik Muharremin ablası Remziye Taş'ın tüm eğitim masraflarını üslendi. Hacıbekir Ortaokulu 8'inci sınıf öğrencisi Remziye Taş'ın, sınavlara daha iyi hazırlanabilmesi için özel bir dersane de harekete geçti. 
Dersane Müdürü Zeki Alkışlar, ücretsiz olarak dersanelerine kaydettikleri Remziye Taş'a 'soru bankası' ve kitaplarını hediye ederken, bundan sonra her türlü desteği vereceklerini söyledi. Kaydı yapılan Remziye Taş, sınıfına giderek arkadaşlarıyla tanıştı. Bir süre burada ders dinleyen Taş, kendisine verilen emekleri boşa çıkarmayacağını belirterek, en iyi yerlere gelmek için büyük çaba göstereceğini söyledi.