Zafer BARIŞ/KAYSERİ, () - KAYSERİ İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, çocuklarını okullara kayıt yaptıran velilerin bazılarının, kendince bazı nedenlerle bağışta bulunduğunu ancak daha sonra ‘Bana zorla bağış yaptırdılar’ dediklerini ileri sürdü.
Öğrencilerini okullara kayıt yaptıran velilerin şimdiden ‘Kayıt parası’ ya da ‘Zoraki Bağış’ yaşadıklarının belirtilmesi üzerine Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, daha önce de Milli Eğitim Bakanları, müsteşar, genel müdürlerin defalarca 'Okul kayıt ücreti' adı altında  ücret alınamayacağını söylediklerini belirterek, şöyle dedi:
"Kim bunu zorla, zoru bırakın tavsiye, şununla- bununla yaparsa, suç işlemiş olur. Bununla ilgili geçen yıllarda çok ciddi soruşturmalar açıldı ve bizim birçok idarecimizinde bununla alakalı olarak sıkıntıya girdiklerine bizzat şahidim. Gönüllü bağışı herkes yapabilir. Okullarımızda Okul Aile Birliklerimiz var, bunlar yasal kurumlardır. Buraya herkes bağış da yapabilir, yapılan bu bağışlar da Okul Aile Birlikleri tarafından harcanır, bunda da herhangi bir beis yoktur. Veli çocuğunu okula kayıt ettirmek için yani 'Ben şöyle yaparsam, bunlar bana kolaylık sağlarlar’ düşüncesiyle bağış yapıyor, ondan sonra da ‘Bana zorla bağış yaptırdılar’ diyor. Böyle birşeyle karşılaşmak bizi üzüyor. Burada ben hiçbir eğitimci arkadaşımın genel itibarıyla zorla bu işi yaptırdığı ya da yapacağı kanaatinde değilim ve yapmadıklarını biliyorum. Bunun geçmiş yıllarda örnekleri var. Bu konuyu eğitimci ve vatandaşımız açısından biraz da sağduyuyla yönetilecek bir süreç olarak düşünüyorum."

FOTOĞRAFLI