– AMASYA’nın Merzifon İlçesi’ndeki Mehmet Akif Ersoy İlkokulu ve Orta Okulu’nda, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı tarafından oluşturulan Ateşböceği Gezici Öğrenim birimi, öğrencilere çeşitli aktiviteler yaptırıyor.
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın çalışmaları kapsamında 2013- 2014 eğitim öğretim yılı başında Amasya’nın Merzifon İlçesi’ndeki okullarda eğitim çalışması başlatıldı. Bir TIR dorsesinden oluşan Ateşböceği Gezici Öğrenim biriminde 25 gönüllü tarafından öğrencilere çeşitli aktiviteler yaptırıldı. Atatürk İlkokulu’nun ardından Mehmet Akif Ersoy İlkokulu ve Orta Okulu’nda faaliyet gösteren birimde, öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkı sağlanması için çeşitli uygulamalar gerçekleştiriliyor.
Birim sorumlusu Orçun Altunörgü, her çocuğun farklı hayal gücü ve istekleri olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Biz bu etkinlikler ile çocuklara kendini ifade edebilme, özgüven, yaratıcılık, eleştirel düşünme, empati kurubilme, bilgisayar becerileri ve iletişim becerilerini geliştirirken, uygulama esnekliği olan kısa süreli etkinlikler ile çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Uygulama alanı ikiye ayrılıyor. Bilgisayar odasında 16 bilgisayar bulunurken, serbest etkinlik alanında ise uygulanmakta olan oyun temelli etkinliklerde çocukların ilgilerini çekip becerilerinin farkına varmalarını sağlıyoruz."
Altunörgü, amaçlarının çocukların kendilerini ve çevrelerini tanımaları, hijyen, kişisel sağlık ve özbakım, trafik ve aktif sorumlu yurttaşlık gibi çok çeşitli konularda farkındalık kazanmalarını sağlamak olduğunu belirtti..