MERSİN'de dershane işletmecileri, dershanelerin kapatılacak olmasına tepki gösterdi.
Mersin Özel Dershaneler ve Etüt Merkezleri Platformu üyeleri, Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda bir araya geldi. Yaklaşık yüz dershane yöneticisi ve sahibinin katıldığı toplantı da konuşan Mersin Özel Dershaneler ve Etüt Merkezleri Platformu Sözcüsü Bekir Yılmazer, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dershanelerin bu şekilde alelacele kapatılmasının, kurumların, çalışanların, ailelerinin ve her şeyden önce öğrenciler için bir yıkım olacağını söyledi. Yılmazer, uzun zamandır gündemde olan dershanelerin kapatılması hiçbir sebep yokken ortaya atılmasının Türkiye'yi lüzumsuz bir gerginliğin için ittiğini belirterek, "Bizler dershaneler, niçin kapatılmamalı sorusunun cevabını kamuoyuna anlatmak istiyoruz. Zira bu konu sadece dershane sektörünü değil, teşebbüs hürriyetini, veliler ve öğrencileri ilgilendirmektedir. Dershaneler, ülkemiz gerçeklerinin bir sonucudur. Çünkü kalabalık bir nüfusa sahip olan ülkemizde her türlü istihdam, seçme ve yerleştirme işlemleri sınavla yapılmakta, bu sınavlara ihtiyacın beş on katı başvuru olmaktadır. Bu bir yarıştır ve ciddi bir hazırlık gerekmektedir. Yarış ve rekabet devam ettiği sürece destek arayışı devam edecektir. Bu destek ise en uygun maliyetle sadece dershaneler tarafından verilmektedir" dedi.
Yılmazer, dershanelerin kapatılmasının sosyal adalet duygusuna da zarar vereceği gibi fırsat eşitsizliğine de yol açacağını öne sürdü. Yılmazer, "Sınavlar devam ettiği sürece kurs arayışı devam edeceğine, bu ihtiyaç çok pahalı olarak özel dersler ve kayıt dışı korsan oluşumlarca karşılanacaktır. Velileri dershane yükünden kurtarmak hamlesi amacına ulaşmayacaktır. Özellikle dar gelirli aileler perişan olacak. Böylece sosyal adalet duygusu zarar görecek. Bu durum fırsat eşitsizliğine yol açacaktır. Kurs imkanlarından ise sadece varlıklı aileler yararlanacak ve normalin üç-beş katı bir maliyetle hizmet alacaktır. Özet olarak, biz göz göre göre düzenimizi bozup maceraya atılmak istemiyor ve dershanelerimiz ve etüt merkezlerimizin kapatılmasını istemiyoruz" diye konuştu.
Yılmazer, Mersin il genelinde 90 dershane olduğunu, bu dershanelerden sadece 2-3'nün okul olmaya uygun olduğunu da kaydetti.