Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Kanal 7'de Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programına katıldı. Yılmaz " Bundan sonra bütün öğretmenler mülakatla alınacak" dedi.
Öğretmen atamaları için en doğru usulün mülakat yöntemi olduğunu belirten Bakan Yılmaz, "Eğitimdeki en önemli unsur öğretmen, Öğretmen eğitimin kilit taşıdır. Dolayısıyla öğretmenin niteliğini arttırmalıyız. Daha önce KPSS'den en yüksek puanı alan atanıyordu. Peki bu doğru bir atama usulü müdür? Geleceğimizi teslim ettiğimiz öğretmenler için doğru bir yöntem değildir. Bundan sonra bütün öğretmenler mülakatla alınacak. Öğretmenlere her yıl sözleşme yapılacak. 4 yılın sonunda performansı yeterliyse kadroya alacağız." dedi.
ÖĞRETMENLERE SİYASİ GÖRÜŞÜNE GÖRE PUAN VERİLMİYOR
Öğretmen mülakatlarında siyasi soruların sorulduğu iddialarına da değinen Bakan Yılmaz, "Kardeşimiz dahi olsa bu işi başaramıyorsa işi teslim edemeyiz. En nitelikli insanları almak ve başarılı olmak en önemli unsurumuzdur. Siyasi görüşü dikkate alınarak puan verilmiyor. Bu soruların sorulduğu iddia ediliyor. Bu soruların sorulduğu iddia ediliyor ama bunlar soru havuzumuzda kesinlikle yok. " dedi.
3 BİN 392 İTİRAZ GELDİ
18 ilde 300 komisyon ve bine yakın görevli ile mülakatlar yapıldığını belirten Bakan Yılmaz 53.000 kişinini mülakata alındığını ve  sadece 3.392 kişini itiraz ettiğini açıkladı. Yılmaz, 17 kişinin yapılan maddi hatandan dolayı itirazının kabul edildiğini söyledi.