MARDİN'in Kızıltepe İlçesi'ne bağlı Işıklar Köyü Ortaokulu 8'inci sınıf öğrencisi lösemi hastası 13 yaşındaki Rüstem Songur, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bahçıvancı'nın isteği doğrultusunda hazırlanan özel sınıfta rehber öğretmen eşliğinde tek başına sınava girdi.
Türkiye genelinde iki gündür devam eden Merkezi Sistem Ortak Sınavı kapsamında Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde lösemi hastası  Rüstem Songur için özel sınıf ayrıldı. Hasta öğrenci Songur'un soğuktan korunabilmesi için bir de elektrikli ısıtıcının konulduğu sınıfta sınav sırasında herhangi bir moral ve motivasyon sıkıntısı yaşamaması için bir de rehber öğretmen hazır bulunduruldu.
4 aydır lösemi tedavisini sürdüren Rüstem Songur'u sınava girdiği sınıfında ziyaret eden Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bahçıvancı, öğrenciye moral desteğinde bulundu. Lösemili Songur'un rahat bir atmosferde sınava girmesi için önceden hazırlık  yapıldığını belirten Bahçıvancı şöyle dedi:
"İki gündür sınavlarımız devam ediyor. Bizim için sınava giren bütün öğrencilerimiz önemlidir. Ancak takdir edersiniz ki lösemi hastası öğrencimiz Rüstem Songur'un moralinin yüksek olması önemlidir. Bunun için elimizden gelen gayretleri ortaya koyduk ve sıcak bir atmosferde, rehber hocalarımız eşliğinde morali yüksek bir şekilde sınav olmasını sağladık. Öğrencimiz inşallah önce sağlığını, sonra da eğitimdeki başarıyı yakalayacaktır."