ORDU’nun Kumru İlçesi’ne bağlı Ayvalı Mahallesi’nde oturanlar, mevcut binanın yeterli olmadığını savunarak okul önünde toplanıp, isteklerini tekrarladı. 
Kumru İlçesi Ayvalı Mahallesi’nde oturanlar, 4 derslikli ve 80 öğrencinin bulunduğu Ayvalı İlköğretim Okulu’nun yetersiz olduğunu iddia ederek okul önünde toplandı. 2 yıldan bu yana ilgili mercilere başvuruda bulunduklarını belirten Ayvalı Mahallesi Muhtarı Necat Tığmaç, şöyle dedi:
"Mahallemizin nüfusu 1600. Çocuklarımızın çoğu servisle veya kendi imkanlarıyla evlerine daha uzaktaki bir okula gidiyor. Biz mahallemizdeki okulun yetersiz olduğunu ve büyütülmesi gerektiğini yetkili kurumlara dilekçe ile bildirdik. Hiçbir sonuç alamadık. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden, kaymakamlığa kadar her yere dilekçe verdik. 2 yıldır mahallemize yeni okul yapılması için gitmediğimiz yer kalmadı. Şu an sınıflarımız elektrikli ısıtıcılarla ısınıyor. Bu okul mahallemize az geliyor. Bir vatandaşımız mevcut okulun yanından hiçbir bedel talep etmeden arsa dahi veriyor. Ancak buna rağmen okul yine yapılmıyor."
Kumru İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Beyazpınar, konuyu bildiklerini anlatırken, "Gelen şikayetleri ilgili yerlere bildirdik. Okulun durumunu anlattık. Elimizdeki okulu da en iyi şekilde kullanmaya çalışıyoruz" diye konuştu.