MUŞ'un merkez Taşoluk köyünde öğretmenler Esra Yiğit ile Behiye Işık, çocuklarını okula göndermeyen aileleri Kürtçe konuşarak ikna ediyor.
Merkez Taşoluk köyünde 580'i yatılı 800 öğrencisi bulunan 75'inci Yıl Tekel Taşoluk İmam Hatip Ortaokulu'nun Fen-Teknoloji öğretmeni Esra Yiğit ile Türkçe öğretmeni Behiye Işık, çocuklarını okula göndermeyen ailelerin peşine düştü. Köy köy dolaşarak ailelerle görüşen öğretmenler, velilerle Kürtçe konuşarak onları ikna yolunu deniyor. Bugüne kadar 26 köyden 25 öğrenciyi aileleriyle görüşerek okula kazandıran öğretmenlerden Esra Yiğit "Ben Batmanlıyım. Arkadaşım Behiye de Muşlu. İkimizde Kürtçe biliyoruz. Veliler, Türkçe konuşmakta ve anlamakta zorluk çekiyor. Bu yüzden onlarla Kürtçe konuşarak anlaşmaya çalıştık. Aileleri kız çocuklarını okula gönderme konusunda ikna edince de çok mutlu olduk" diye konuştu. 
Öğretmenlerle tandır başında görüşen 7 çocuk annesi Gülbahar Çekil, "Kızım Rukiye'yi ilkokulu bitirdikte sonra evde bana yardım etmesi için okula göndermiyordum. Evime kadar gelen öğretmenlerin hatırını kıramadım ve yeniden okula gönderdim" dedi.