ANTALYA'da Valilik, Emniyet Müdürlüğü, MEKSA Vakfı ile çok sayıda destekçi kurum kuruluşun katkısıyla dezavantajlı gruplara yönelik 6 branşta meslek edindirme kursu başlatıldı. Kursa katılanlar hem günlük harçlık alacak, hem de iş sahibi olabilecek.
Risk altındaki çocukların, suçlardan ve zararlı alışkanlıklardan korunması, mesleki beceri ve iş imkanı verilerek topluma sağlıklı bireyler olarak kazandırılması amacıyla Antalya Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü başta olmak üzere, diğer kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları ile Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayi Destekleme (MEKSA) Vakfı tarafından yürütülen Sosyal Fırsatlar Projesi'nin bir ayağı olan Umut Yıldızı Projesi törenle başladı. MEKSA Vakfı'nın Kepez İlçesi'ndeki merkezinde yapılan törene Vali Sebahattin Öztürk, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Afife Taş, İş-Kur İl Müdürü Veli Tekkanat, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok ve davetliler katıldı.
ÇOCUĞA YAPILAN YATIRIM KARŞILIK BULUR
Törende konuşan Vali Öztürk, projenin sloganları arasında yer alan 'Çocuğun gözyaşını silmeyen toplum onunla birlikte ağlar' sözüne işaret ederek, "Çocuklar üzerinde yapılan her harcama mutlaka karşılığını bulur. Çocuklarımızla ilgilenmek geleceğimiz için önemlidir. Bütün çocuklar için bu hizmeti yapmalıyız. Bu çalışmayı geniş kitlelere yaygınlaştırmamız lazım. Burada harcanan emek boşa gitmez. Adeta duvara konulan bir tuğla gibidir" dedi.
METROPOL ŞEHİRLERDE SOSYAL SORUNLAR OLUYOR
Çocuklarla ilişkilerin mutlaka hoşgörü içinde yürütülmesi gerektiğine dikkati çeken Vali Öztürk, Antalya gibi metropol şehirlerde mutlaka sosyal sorunların ortaya çıktığını, açılan bu tür kursların da bu sorunların çözümüne önemli oranda katkı sağladığını anlattı.
HERKESE BÜYÜK SORUMLULUK DÜŞÜYOR
İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul ise insan odaklı hizmetler kapsamında risk altındaki çocukların topluma kazandırılması için Umut Yıldızı Projesi'ni yürüttüklerini aktarırken, bu proje ile çocukların sosyalleşmesi ve zararlı alışkanlıklardan uzaklaşması için destek vereceklerini, herkese bu konuda büyük sorumluluk düştüğünü kaydetti.
MESLEĞİM YOKTU BOŞLUKTA YAŞIYORDUM
Kursiyerlerden Abdulkadir Uzunyol da törende bir konuşma yaptı. Kursa gitmeden önce mesleği olmadığını söyleyen Uzunyol, "Mesleğim olmadığı için kocaman bir boşlukta yaşıyordum. Çocuk Şube'den polis ağabeyler arayıp beni çağırdığında babamın da desteğiyle buraya geldim. Bu kursla birlikte sonuna kadar gitmek istiyorum" diye konuştu.
HEM KURDELE HEM PASTA KESİLDİ
Konuşmaların ardından Vali Öztürk ve beraberindekiler, kursun başlangıcı için kurdele ve yaş pasta kesti. Vali Öztürk, kursiyerlerle sohbet ederken, yaptıkları çalışmalar ve eğitimler hakkında bilgi aldı.
BAŞARILI OLANLAR İSTİHDAM EDİLECEK
Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından tespit edilen eğitimini yarıda bırakmış 15-18 yaş arası 150 genç; aşçılık, asansör bakımı, kat hizmetleri, metal şekillendirme, kuaförlük ve ahşap doğrama bölümlerinde bu yıl mayıs-haziran aylarına kadar eğitim alacak. Kursa devam ettikleri süre boyunca Genel Sağlık Sigortaları (GSS) yatırılan ve günlük 20 lira harçlık alan kursiyerlerden dönem sonunda yapılacak sınavda başarılı olanların sertifikalandırılıp istihdam edilmesi sağlanacak. (FOTOĞRAFLI)