ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde 2013-2014 eğitimi öğretim yılının birinci dönemi düzenlenen karne töreniyle sona erdi. 2013-2014 eğitim ve öğretim sezonun ilk sezonu karne töreniyle sona erdi. Kumluca Atatürk İlkokulu'nda düzenlenen karne dağıtım törenine Kaymakam Canan Hançer Baştürk, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Gürcan Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü Nail Çetinkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şahin ile ilçe milli eğitim müdür yardımcıları Celil Çoban ve Ramazan Fahri Güven ile okul idarecileri ve öğretmenler katıldı.

Öğrencilerle bir süre sohbet eden Kaymakam Canan Hançer Baştürk, başarılı olmaları için çok çalışmalarını tavsiye etti. Sınıfları gezerek öğrencilere karnelerini veren Baştürk ve protokol üyeleri, 'takdir belgesi' alan öğrencileri kutlayarak çeşitli hediyeler verdi.

Karnesinde zayıf olan çocukların da üzülmemesini isteyen Kaymakam Baştürk, velilerine seslenerek, "Sizden ricamız derslerinde zayıfı olan çocuklarınızı azarlamayın. Bunun yerine 'neden başarısız olduklarını' anlayarak ortak çözümler üretmeye çalışın. Unutmasınlar ki karne sadece öğrencinin değil aynı zamanda velilerinde karnesidir" dedi. 2013-2014 eğitim-öğretim yılının sona erdiği ilçede öğrenim gören 13 bin 744 öğrenci karne sevincini yasadı.

(FOTOĞRAFLI)