KUMLUCA Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'yı makamında ziyaret eden Kumluca Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Sahriye Sönmez, Kumluca'da Sağlık Bilimleri Fakültesi açılacağı müjdesini verdi.

Üniversite senatosunun toplantısında Kumluca'ya Sağlık Bilimleri Fakültesi açılması kararı alındığını belirten Prof. Dr. Sahriye Sönmez, Antalya'nın batısında ilk defa bir fakülte kurulacak olmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi. Sönmez, 4 yıllık fakülte bünyesinde hemşirelik, ebelik, beslenme ve diyetik, fizyoterapi ve rehabilitasyon ile sağlık hizmetleri yönetimi bölümlerinin bulunacağını kaydetti.

Akdeniz Üniversitesi Senatosu tarafından ilçeye Sağlık Bilimleri Fakültesi kurulması yönünde karar çıkmış olmasından dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını belirten Başkan Çetinkaya ise bundan sonraki sürecin senato kararının YÖK'ten onaylanması olduğunu söyledi.

Son olarak zemin kaplama, çatı yalıtımı, iç ve dış cephe boya işleri tamamlanacak okul binasını, Mayıs ayında bitirip 2014-2015 eğitim öğretim döneminde hizmete geçireceklerini belirten Başkan Çetinkaya, “Fakültenin sosyokültürel açıdan ilçemize çok şey kazandıracağını umuyorum. Şimdiden ilçemize hayırlı olsun" dedi. (FOTOĞRAFLI)