Kuleli Askeri Lisesi yönetimince aranarak okulla ilişiklerini kesmeleri istenen öğrenciler, okula gelerek tasdiknamelerini aldı. 
İşlemlerinin ardından arkadaşlarıyla vedalaşan öğrenciler, daha sonra okuldan ayrıldı.
Okuldan ayrılırken açıklama yapan 12. sınıf öğrencisi Mehmet Demir, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimini lanetlediğini belirtti.
Vatana, millete ve bayrağa sonuna kadar bağlı olduklarını anlatan Demir, "Arkadaşlarım gibi benim de hayallerim vardı. Şanlı Türk ordusunda bir subay olarak görev yapmak istiyordum ama okulumuzdaki vatan haini subayların darbe girişimine kalkışması sonucu, bütün hayallerimiz suya düştü. Bu durum karşısında mağdur olduk. Yapılan bu darbe girişimi, tüm Türk Silahlı Kuvvetleri ve askeri okullara mal edilmemelidir. Biz vatanın bölünmez bütünlüğünü savunan insanlarız. Bizim için önemli olan vatandır. Darbenin her türlüsüne karşıyız." diye konuştu.
Öğrencilerden Cihan Furkan da kendilerinin darbe girişiminin hiçbir safhasında yer almadığını söyleyerek, darbeye karşı olduğunu dile getirdi. 
Amaçlarının vatana hizmet etmek olduğunu ifade eden Furkan, "Vatan hainleri, yaptıkları bu darbe girişimi ile buna engel oldu. Bundan sonra başka okullarda okuyarak, ülkemize, milletimize faydalı birer birey olmaya çalışacağız. Allah devlete, millete zeval vermesin." dedi.
Okuldan ayrılan Murteza Baykal da askeri liseye büyük umutlarla girdiklerini belirterek, "Vatan hainlerinin darbe girişimi ile hayallerimiz bitti. Biz bu vatanın evlatlarıyız. Asla ihanet etmeyiz. Zaten bizler bu darbe girişiminin dışındaydık. Bu okulda bizim anılarımız ve mazimiz var. Bu okulun tarihi dokusuna dokunmasınlar" şeklinde konuştu.