AMASYA'nın Taşova İlçesi'ne bağlı Alçakbel Köyü Erbeğendi Mahallesi'nde bulunan ve 17 öğrencisi olan ilkokul, eğitim yılı başında kapandı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ailelerin çocuklarını ilçe merkezindeki yatılı ilkokula göndermesini istedi. Ancak ilçe merkezine 70 kilometre uzaklıktaki köyde yaşayan vatandaşlar, çocuklarını 2.5 aydır okula göndermedi. 
Erbeğendi Mahallesi'ndeki ilkokulun yeni eğitim yılında kapatılınca köydeki 17 ilkokul öğrencisi okulsuz kaldı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, çocukların ilçe merkezindeki yatılı ilkokula gönderilmesini istedi. Ancak okulun kapatılmasına tepki gösteren veliler, 2.5 aydır çocuklarını okula göndermedi. Son olarak 15 gün önce jandarma tarafından velilere yazılı uyarıda bulunularak çocuklarını okula göndermemeleri halinde cezai işlem uygulanacağını belirtti. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin 17 öğrenciyi ilçe merrkezindeki yatılı ilkokula götürmek istediğini söyleyen veliler ise duruma tepki gösterdi. Vatandaşlar çocuklarını yatılı okula göndermeyeceklerini belirterek taşımalı sistemi de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kabul etmediğini belirtti.
Köylerinin Samsun'un Asarcık İlçesi'ne 11 kilometre uzaklıkta olduğunu dile getiren Abdullah Köse, iki çocuğunun da köydeki okulda eğitim gördüğünü dile getirdi. Köylerindeki ilkokulun yaklaşık 65 yıldır faaliyette olduğunu belirten Abdullah Köse, "Çocuklarımızın yaşı küçük. Yatılı okulda tek başlarına kendilerini idare etmeleri mümkün değil. 70 kilometre yol var. Biz de onları her an göremeyiz, çok uzak. Köyümüzde öğrenci sayısı da yeterli. Okulumuz neden kapatılıyor, bilmiyorum. Eğitim yılında bir öğretmen atandı. Hemen rapor aldı. Ardından da okulu kapattılar. Şimdi kapısı kilitli şekilde duruyor. Çocuklarımız bu yıl hiç okula gidemedi" dedi. 
Taşova İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Rıza Atasoy, birleştirilmiş sınıflı köy okulunda uzun süredir bir ücretli öğretmenin görev yapıtğını ancak bu yıl itibariyle bir bayan öğretmenin okula atandığını söyledi. Atasoy, "Bu bayan öğretmenimiz rapor aldığı için okul öğretmensiz kaldı. Bizde acil bir çözüm yolu aradık. Oluşturduğumuz komisyonumuz köyün ilçeye uzaklığının fazla olması ve kış şartları nedeniyle taşımalı eğitim yerine yatılı okul tercihini seçti. Velilere de bizzat ben görüşüp, söz verdim. Çocuklarını görmeleri için araç konusunda yardımcı olacağımı söyledim. Ancak velilerimizi ikna ediyoruz, aradan kısa bir zaman geçiyor tekrar vazgeçiyorlar. Biz köye yakın olan Samsun'un Asarcık İlçesi'ne bile taşımalı göndermek istedik, ancak olmadı. Öğrencilerimizi belki bir sonraki yıl yakın olan Asarcık İlçesi'ne taşımalı gönderebiliriz. Bizim okulu kapatmamızdaki amacımız çocuklarımızı bileştirilmiş sınıftan kurtarıp, daha kaliteli bir eğitim almalarını sağlamak" diye konuştu.