KAYSERİ Minibüsçüler ve Servis İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Yavuz Ay, bazı kişilerin otomobilleriyle uygun olmayan koşullarda okul servisçiliği yaptıkları yönünde şikayetler aldıklarını belirterek, "Bu konuda esnafımızı uyardık. Bundan böyle servis sürücüleri, bu şekilde servisçilik yapanları fotoğraflayacak. Biz de bu fotoğraflarla birlikte gerekli yerlere şikayette bulunacağız" dedi.
Minibüsçüler ve Servis İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Yavuz Ay, bazı kişilerin özel otomobilleri ile okul servisçiliğine soyunduğunu ve bu yönde şikayetlerin arttığını söyledi. Okul servisçiliğinin gelişi güzel yapılacak bir iş olmadığını dile getiren Ay, servisçilik yapabilmek kuralların olduğunu söyledi. Bundan sonraki süreçte uygunsuz yani 'korsan' diye nitelendirilen şekilde öğrenci taşımacılığı yapanların servis sürücüleri tarafından okul önlerinde fotoğraflanacağını belirten Ay, şunları söyledi:
"Servisçi esnafımızın yanı sıra duyarlı vatandaşlarımız da bu konudan şikayetçi. Esnafımız ile bu sıkıntıyı çözmek için gayret gösteriyoruz. En azından uygunsuz durumu kanıtlamak için fotoğraflar çekeceğiz ve bu fotoğrafları da ilgili mercilere ulaştırarak, yapanlar hakkında cezai işlem yapılmasını talep edeceğiz. Çünkü bizler bu işi belirlenen kurallara göre yapıyoruz, aynı zamanda vergimizi veriyoruz. Bu iş hayati önem taşıyan ve güvenliğin ön planda tutulması gereken bir iş. Her önüne gelen özel otomobilini servis olarak kullanırsa, bunun önünü alamayız. Bu hem insan sağlığına yönelik tehdit hem de alın teri hırsızlığıdır."
Ay, "Bu konuda samimi olan vatandaşlarımız da var. Örneğin işe giderken okul önünden geçiyordur ve komşusunun çocuğunu yürümesin diye aracına bindirmiştir ve okula bırakmıştır. Bu iyi niyetli vatandaşlarımıza diyecek sözümüz yok. Ama bunu sektör haline getirmeye çalışanlar var. Aynı otomobilden sürekli 4-5 çocuğun okul önünde inip bindiği yönünde durumlar var. Bu doğru bir davranış değil" dedi.
Ay, "Eğer bu kişilerin korsan taşımacılık yaptıklarını kanıtlarsak, araçları 60 gün trafikten men olabilir ve de 2 bin 750 TL’ye kadar da para cezasına çarptırılabilirler. Bu nedenle uyarıyoruz. Sonra pişman olmamak için herkes bu konuda duyarlı olsun ve işini yapsın" diye konuştu.