ÖĞRENCİ sayısı 70 bini aşan ve Türkiye’nin en büyük üniversiteleri arasında yerini alan Kocaeli Üniversitesi'ni yabancı öğrenciler de tercih ediyor. 87 ülkeden 1013 yabancı öğrencinin öğrenim gördüğü Kocaeli Üniversitesi’nde yabancı öğrencilerle toplantı yapılan salon Birleşmiş Milletler’i aratmadı.
Kocaeli Üniversitesi’nde öğrenim gören yabancı öğrencilerin sorunlarını belirlemek amacıyla 'Uluslararası Öğrenci Toplantısı' düzenlendi. 87 ülkeden 1013 yabancı öğrencinin öğrenim gördüğü üniversitede, konuk öğrencilerin büyük bir bölümünün biraraya gelmesiyle Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi, Birleşmiş Milletler’in toplantı salonunu andıran görüntülere sahne oldu. Toplantıda konuşan Rektör Prof.Dr. Sezer Ş. Komşuoğlu, Kocaeli Üniversitesi’nin Türkiye’nin en büyük ve en seçkin üniversitelerinden biri olduğu gibi gençlerin en fazla tercih ettiği üniversitelerden biri haline geldiğini söyledi. Prof.Dr. Komşuoğlu, üniversitenin gençlere en iyi eğitim hizmetini vermeye çalıştığını da belirtirken, salonu dolduran yabancı öğrencilere hitaben de, “Gerek Kocaeli’nin gerekse üniversitemizin sizlere sunduğu imkanları iyi değerlendirin. Türkiye’de bulunduğunuz sürede hem Türkçe’yi hem de Türk kültürünü iyi tanıyın” diyerek bazı tavsiyelerde de bulundu.
Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp, Prof. Dr. Ali Demirci, Uluslararası İlişkiler Birimi Koordinatörü Prof. Dr. Serdal Pamuk, Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Doç. Dr. Fatma Çanka Kılıç’ın da hazır bulunduğu toplantıda yabancı öğrencilerin sorunları dinlendi.