KIRIKKALE Üniversitesi'nde (KKÜ) düzenlenen Güç Birliği toplantısında konuşan Rektör Ekrem Yıldız, Türkiye'nin gelişmiş, kıdemli ve seçkin üniversitelerinden biri olduklarını söyledi.
KKÜ Rektörü Ekrem Yıldız, üniversitede artan kadro nedeniyle mevcut akademik birimlerin bölüm ve program sayısında hızlı artışlar sağlandığını söyledi. Rektör Yıldız, "Son 4 yılda yeni 35 bölüm ve program kurularak öğrenci alındı. Halen akademik kadro sayımız bin 2'dir. Bunların 116'sı profesör, 115'i doçent olmak üzere 498'i öğretim üyesidir. Üniversitemiz Türkiye'nin başkentine en yakın ve artık gelişmiş, kıdemli üniversitelerindendir. Bu sebeple cazibesi fazla, yüksek puanlı öğrenci alan, kaliteli bilim adamlarını bünyesine katan bir üniversitedir. Bunun sonucunda mezunlarımız ve mensuplarımız Türkiye'de önemli bir ağırlığa sahiptir. Bugünkü Bakanlar Kurulu'nda birisi Başbakan Yardımcısı olmak üzere 2 kabine üyesi, Kırıkkale Üniversitesi kökenli milletvekili ve siyasetçilerimiz bulunuyor. Bakanlıklardan ikisinin müsteşarı üniversitemizin eski öğretim üyesidir. Yine Kırıkkale Üniversitesi kökenli 7 arkadaşımız rektördür" dedi.
Üniversitelerin bilim üreten, öğreten, yayan, bilgiyi ürüne ve topluma hizmete dönüştüren stratejik kurumlar olduğunu kaydeden Rektör Yıldız, "Üniversitemiz bilimsel çalışmalar için son yıllarda kullandığı fonlarda önemli artışlar sağlamıştır. Döner sermaye geliri sağlayan birimlerin sayısı ve gelirlerinde meydana gelen artışlarla bilimsel araştırma fonlarımız önemli ölçüde artmıştır. Buna paralel olarak yayınlarımızda ve bilimsel etkinliklerimizde ciddi artışlar olmuştur. Son yıllarda üniversite-sanayi işbirliği konusunda üniversitemiz büyük bir atılım yapmıştır. Bunun neticesi olarak üniversite dışı mali kaynaklardan desteklenen projelerin toplam meblağı 13 kat artış göstererek 9 milyon liraya ulaşmıştır. Daha önce de ifade ettiğim gibi açılan yeni bölüm ve programlar ve akademik birimlere alınan yeni öğrencilerle son 4 yılda öğrenci sayımızda önemli artışlar olmuştur" diye konuştu.