KIRIKKALE ve Yöresi Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği (Kalender), kentteki her köye bir kütüphane kazandırmak için harekete geçti.
Kırıkkale'de kahve ve köy odalarına kütüphane kazandırmayı amaçlayan proje ilk etapta 10 yerde hayata geçirildi. 'Kalender Kütüphaneleri' projesi ile ilgili konuşan dernek başkanı Şuayip Demir, bu hizmeti tüm köylere ulaştırmayı amaçladıklarını belirtirken, "Köylerde oluşturduğumuz kütüphanelere çeşitli kültürel kitaplar temin ederek, içerik yönünden zenginleştirerek vatandaşların hizmetine sunmaya başladık" dedi.
Toplumun her geçen gün kitaptan uzaklaştığını belirten Demir, "Oysa eğitim ve kültür seviyemizin daha ileri düzeyde olması gerekir. Gençlerimize örnek olması açısından kitaplarla olan beraberliğimiz hiçbir zaman kesintiye uğramamalı. Vatandaşlarımız bu etkinliğimizi memnuniyetle karşılayıp, kitap okumaya başladı bile. Bizler bu etkinliğimizle kitapları vatandaşlarımızın ayağına götürmüş olduk" dedi.
Demir, okuyan toplumların her zaman başarılı olduğunu, bu sayede kültür seviyelerinin yükseldiğini ve daha anlayışlı bir toplum imar edildiğini kaydetti.