Zafer BARIŞ/KAYSERİ, () - KAYSERİ’de Valilik önünde biraraya gelen bir grup eğitimci, 10 Haziran 2014 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe giren yönetmelikle gerçekleşen okul idarecileri atamalarını oturma eylemi yaparak protesto etti.
Eğitim- Sen, Türk Eğitim- Sen ve Aktif Eğitim- Sen’in Kayseri şubelerinin üyesi olan bir grup eğitimci, Kayseri Valiliği’nin önünde toplandı. Burada konuşan Türk Eğitim- Sen 2 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, "Birileri arı kovanına çomak soktu ve bir gecede okul idarecisi arkadaşlarımız görevlerinden edildi. Okulların açılmasına birkaç gün kala, yıllardır emek vermiş insanların emekleri hiçe sayıldı. Böyle bir soykırım, böyle bir zulüm, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde görülmemiştir" dedi.
Kayseri’de örgütlü 3 sendikanın ortaklaşa hazırladıkları basın açıklaması ise Mustafa Tatar İlkokulu’nun son atamalarla görevden alınan müdürü Bekir Çevrim tarafından okundu. Açıklama şöyle:
"Eğitim sistemimizin siyasallaşması, kutuplaştırılması, ayrıştırılması memleketimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize, gelecek nesillerimize çok büyük zarar verecektir. Eğitim sistemimiz maalesef en son yapılan idareci atamalarıyla birlikte tamamen siyasal enstrümana dönmüş, gücü elinde bulunduran siyasi yapının canının istediği zaman öttüreceği bir düdük haline getirilmiştir. Okulların açılmasına sayılı günler kaldığı şu zamanda, siyasi hesaplarla yapılan idareci atamaları, tökezleyen eğitim sistemimize adeta bir tekme vurulmuştur. Bu atamalar sonucunda okullarımız da artık siyasi hesaplarla eğitim öğretimimiz başlayacak, öğretmenler ve idareciler arasında ötekileştirmeler, kutuplaştırmalar oluşacak, okul koridorlarında eğitim öğretim değil, siyasi hesaplar ve beklentiler konuşulacak, eğitim öğretim yuvamız, adeta siyasi bir arenaya dönüşecektir."
Çevrim, "Şu anda hiçbir liyakate, başarıya bakılmaksızın görevden alınan tüm idareci arkadaşlarımız mağdur olmuşlardır. Toplumda ve çalıştığı kurumunda adeta suçlu pozisyonuna düşürülmüş, aile içerisinde huzuru kaçırılmıştır. Başarıları, kurumundan kovulurcasına atılarak ödüllendirilmiştir. Unutulmamalıdır ki zalimin zulmü arttıkça, mazlumun izzeti de artar. Yapılan bu hatadan bir an önce dönülmesini talep ediyoruz" diye konuştu.
Basın açıklamasının ardından eğitimciler, Valilik önünde 10 dakikalık oturma eyleminde bulundu. Daha sonra Türk Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk ile diğer sendikaların temsilcileri, eğitimden sorumlu Vali Yardımcısı ile görüşmek üzere Valilik binasına girdi.

FOTOĞRAFLI