GAZİANTEP'in Şahinbey İlçe Kaymakamı Uğur Turan, ilkokul öğrencilere kitap hediye etti.
Kaymakam Uğur Turan, Alaybey Mahalle Muhtarı Bülent Yegül ile birlikte Cumhuriyet İlkokulu'nu ziyaret etti. Burada okul müdürü Cemil Çalışkan'dan bilgiler alan Kaymakam Turan, sonra sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilere başarılı olmaları için çok çalışmaları tavsiyesinde bulunan Turan, onlara, Gaziantep'in Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Şahin Bey ve Karayılan'ın hayatını konu alan kitapları dağıttı.
Okul bahçesinde toplanan öğrenci ve velilerine hitap eden Kaymakam Turan, görev yeri olan Şahinbey'deki tüm okulları gezmeye çalıştığını anlatarak, "Bu gezilerimizde okullarımızın sorunlarını dinledik, elimizden geldiğince çözüm bulmaya çalıştık. Öğrencilerimize de kulak vererek imkanlarımız ölçüsünde yardımcı oluyoruz" dedi.
Konuşmasında birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu yapan Turan, "Bizler devletin temsilcileriyiz. Bizim için insanların dini, dili, rengi, ırkı hiç önemli değil. Çünkü biz görevimizi insan odaklı yapıyoruz. Herkes bizim kardeşimiz, evladımızdır. Türkiye Cumhuriyeti topraklarında yaşayan herkes birlik olmalı, kardeşçe el ele yaşamalı" diye konuştu.
Kaymakam Uğur Turan, ayrıca, başarılı öğrencilere takdir ve teşekkür belgelerini de dağıttı.