KEMER'in Göynük Beldesi'nde yapımı devam eden Akdeniz Üniversitesi Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu'nda (MYO) inceleme yapan AÜ Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Aydın Özdemir, MYO bünyesinde aşçılık, pastacılık ve kasaplık olmak üzere et işleme ve hazırlama teknikleri üzerine 3 temel program öngördüklerini söyledi.
Göynük Beldesi'nde yapımı devam eden MYO'da Göynük Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, AÜ Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Aydın Özdemir, Genel Sekreter Yardımcısı Güler Çiğdem, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Mustafa Ünlü, Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) Başkanı Tayyar Gül, Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) eski Başkanı Mustafa Çalık ve otel yöneticileri inceleme yaptı.
3 PROGRAM OLACAK
İncelemelerin ardından açıklama yapan Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Aydın Özdemir, okulun gelecek akademik yılına yetiştirilmeye çalışıldığını söyledi. Okulda verilecek eğitime uygun sınıf, laboratuvar ve uygulama atölyelerinin Türk mutfağının yanı sıra bölge turizmi için de büyük önem taşıdığını kaydeden Özdemir, "Okulda, aşçılık programı, pastacılık ve kasaplık olarak bilinen et işleme teknikleri ve hazırlama üzerine 3 temel program öngörüyoruz. Burada uzman kasaplarımız yetişecek. Bu da Türkiye'de bir ilk olacak" dedi.
TÜRKİYE'^DE BİR İLK
Mutfak Sanatları MYO'nun inşaat olarak tamamlandığını belirten Özdemir, 3 yıl önce başlayan süreçte artık sona gelindiğini kaydetti. Okulda ufak tefek çalışmaların kaldığına dikkat çeken Özdemir, "Yakın bir süreç içerisinde tamamlanacak. Mutfak Sanatları MYO Türkiye'de bir ilktir. Mutfağın bir sanat olduğunu, aşçının yaptığının bir sanat olduğunu artık kabul ediyoruz. Aşçılık okulları var ama tematik olarak mutfak sanatları olan bir okulu ilk kez açacağız" dedi.
2014-2015 sezonunda öğrenci alacak okulun 4 milyon liraya mal olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ise okulda çevre düzenlemelerinin yapıldığını dile getirdi. Okulun temelinin, Akdeniz Üniversitesi, Göynük Belediyesi ve özel bir firma arasında protokol yapılarak 30 Mayıs 2011'de atıldığına işaret eden Topaloğlu, "Turizm sektöründe çalışacak aşçı ve diğer personel buradan yetişecek" dedi. (FOTOĞRAFLI)