BOLU, () - İZZET Baysal Vakfı'nın Bolu'nun Seben İlçesi'nde yaptırdığı 142 öğrenci kapasiteli yurdun temeli törenle atıldı. Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Baysal ailesinin hayırların ailesi olduğunu belirterek, "Baysal ailesi hepimizin bütün Türkiye'nin hayranlık duyduğu bir hayır abidesi" dedi.
İzzet Baysal Vakfı'nca Seben'de yaptırılan 142 öğrenci kapasiteli yurdun temeli törenle atıldı. Törene Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Seben Kaymakamı Ekrem Çeçen, Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Soma'da yaşanan maden faciası nedeniyle temel atma töreninde müzik çalınmazken, eğlenceler de programdan kaldırıldı.
Vali Ahmet Zahteroğulları, Baysal ailesinden övgü ile bahsederek, "Baysal ailesi hepimizin yani bütün Türkiye'nin hayranlık duyduğu bir hayır abidesi. İnsanlar laf olsun diye değil, boşu boşuna hayırların efendisi demiyorlar rahmetli İzzet Baysal'a. Ahmet abi sizlere boşuna hayırların mühendisi demiyorlar. Siz gerçekten Baysal ailesi olarak hayırların ailesisiniz. Baysal ailesinin evlatları ne bahtiyar evlatlar ki sağlıklarında değil, öldükten sonra da bu hayrın devamını sağlamışlar" dedi.
Yeni bir yatırım daha yapmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Ahmet Baysal, "Öğrencilerimiz gelecek sene yurtlarına taşınmış olacaklar. Temelini atacağımız öğrenci yurdunun Seben'e hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.
Küçük ilçelerde üniversite eğitiminin zor olduğuna dikkat çeken Prof.Dr. Hayri Coşkun ise şöyle konuştu:
"Ahmet Baysal Seben'i sahiplendi. Öğrencilerimizin de bu sorumluluğu taşıyarak eğitimlerini en iyi şekilde almalarını ve İzzet Baysal'ı, vakfını ve Seben'i unutmamalarını ve ülkemizin neresine giderlerse gitsinler mutlaka bu gayreti ve çabayı gittikleri yerlere de anlatmalarını ve mesleklerini de en iyi şekilde icra etmelerini istiyorum"
Konuşmaların ardından dualar edilerek yurdun temeli atıldı.

MY(MÇ/AK) (FOTOĞRAFLI)