ANKARA, () - TÜRKİYE’de yabancı dil öğrenimi ile ilgili yaşanan sıkıntılara çözüm bulmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) okullarında görev yapan İngilizce öğretmenleri, TED Ankara Koleji’nde biraraya getirildi.

İngilizcenin küçük yaştan itibaren nasıl öğretilmesi gerektiğiyle ilgili çözüm önerilerinin sunulduğu konferansların ikincisi TED Ankara Koleji’nde yapıldı. Türkiye’nin lider eğitim teknolojileri şirketi Sebit ve yabancı dil alanında başarısını kanıtlamış köklü kuruluş TED Okulları, Türkiye’de yabancı dil öğrenimi ile ilgili yaşanan sıkıntılara çözüm bulmak üzere yola çıktı. İngilizcenin küçük yaştan itibaren nasıl öğretilmesi gerektiğiyle ilgili çözüm önerilerinin MEB okullarında görev yapan İngilizce öğretmenleriyle paylaşıldığı konferansta, “Küçük yaş gruplarına nasıl İngilizce öğretilmeli?” sorusundan, Türkiye’deki İngilizce konuşamama sorununa kadar geniş bir yelpazade; Türkiye’deki İngilizce dil eğitimi mercek altına alındı. Katılımcı öğretmenlere, küçük yaş gruplarıyla İngilizce dersininin nasıl işlemesi gerektiği uygulamalarla gösterildi.

Z KUŞAĞINA NASIL DİL ÖĞRETİLMELİ?

Yeni nesil 'Z kuşağının' dil öğrenme yöntemlerinin temel alındığı İngilizce öğretmenleri buluşmasında, 21. yüzyıl dil öğretme yaklaşımları da irdeleniyor.

İngilizce ile küçük yaştan itibaren tanışılmasının dilin öğrenimi açısından önemli bir kriter olduğunun vurgulandığı konferansta, İngilizce öğretiminin okul dışında evde de sürmesi gerektiği üzerinde durulurken, MEB İngilizce öğretmenlerine alanındaki iyi örnekler de tanıtıldı.

Türk Telekom iştiraki, aynı zamanda Türkiye’nin en kapsamlı ve zengin online eğitim ürünü Vitamin’in üreticisi Sebit ile TED Okullarının birlikte düzenlediği konferansların ilki İstanbul’da düzenlenmişti. Konferanslar, 9 Mayıs’ta TED Antalya, Bursa, Ege, Hatay ve Samsun Kolejleri’nde devam edecek.

ÜK(FOTOĞRAFLI)