KAYSERİ, () - KAYSERİ'de, 51 ülkeden 420 öğrencinin eğitim gördüğü Uluslararası Mustafa Germirli İmam Hatip Lisesi'nden mezun olacak 53'ü yabancı 125 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi. Geceye bazı ülkelerin büyükelçileri de katıldı
Kadir Has Kültür Merkezi'nde düzenlenen mezuniyet törenine uluslararası düzeyde katılım oldu. Törene, Vali Düzgün'ün yanı sıra Tayland Ankara Büyükelçisi Tharit Carungwat, Somali İçişleri Bakanlığı’ndan Muhammed Muallim Yahya, Somali Kültür Ataşesi Abdullaziz Abdurrahman Hasan, Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan ve Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz ile çok sayıda davetli katıldı. Vali Düzgün, yaptığı konuşmada, mezuniyet törenine katılmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti anlatırken pek çok ülkeden gelen öğrencilerin aynı ortamda eğitim görmesinin kardeşlik olgusu ve dünya barışına sağladığı katkıya dikkati çekti. 
Mezuniyet töreninde, değişik ülkelerden öğrencilerin hazırladığı tiyatro, skeç, şiir dinletisi gibi gösteriler ilgiyle izlendi.

OE(OE/İD) (FOTOĞRAFLI)